14 találat a(z) adózási kérdés cimkére

NAV 2024/2. adózási kérdés a 30 év alatti anyák kedvezményére való jogosultságról Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megjelent a 30 év alatti anyák kedvezményére való jogosultságról szóló 2024/2. adózási kérdés.

NAV 2024/1. adózási kérdés: fogászati ügyletek adómentessége Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megjelent a fogászati ügyletek adómentességéről szóló 2024/1. adózási kérdés.

Vadászati jog gyakorlásából származó jövedelem – mutatjuk a legfontosabb adózási kérdéseket Cikk

A vadak védelme, a vadállomány számának szabályozása miatt a tervszerű vadgazdálkodási tevékenység elkerülhetetlen, amelynek meghatározott ütemterv alapján a vadászat is részét képezi. Cikkünkben a vadgazdálkodás, a vadászati jog gyakorlásából származó jövedelem, valamint a vadásztársaságtól származó egyéb kifizetések és juttatások adózási kérdéseit mutatjuk be.

NAV 2023-11 adózási kérdés: az egyes italtermékek csomagolása visszaváltási díjának kezelése az áfában Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megjelent az egyes italtermékek csomagolása visszaváltási díjának kezelése az áfában című a 2023-11. Adózási kérdés.

Idegen ingatlanon végzett beruházás áfakezelése Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a közelmúltban tett közzé egy adózási kérdést (2023/8.) az idegen ingatlanon végzett beruházások áfakezelését illetően. Az adózási kérdés egy régóta húzódó problémát rendez: hogyan kell kezelni az idegen ingatlanon végzett beruházások átadását/átengedését.

Egyéb oktatási szolgáltatások áfamentessége – Válaszol a NAV Cikk

Kiegészítette az egyéb oktatás körébe tartozó szolgáltatások áfamentességéről szóló 2020/7. számú válaszát egy jogszabály-módosítás alapján a NAV.

Alanyi áfamentesség év közben bejelentkező természetes személyeknél Cikk

Egy természetes személy áfaalanynak az adóhatósághoz év közben történő, ismételt bejelentkezése adott esetben nem teszi lehetővé, hogy az alanyi adómentesség választása és alkalmazása során úgy járjon el, mint egy tevékenységét év közben kezdő adóalany. Az alanyi adómentesség értékhatárának számítása során figyelembe kell vennie az adott évben korábban – akár más adószám alatt – teljesített termékértékesítései, szolgáltatásnyújtásai ellenértékét – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett 2022/8. Adózási kérdésben.

NAV 2022/7. adózási kérdése: a rendezvényszervezés áfamegítélése és számlázása Cikk

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétette a rendezvényszervezés áfamegítéléséről és számlázásáról szóló 2022/7. adózási kérdést.

NAV: új nyomtatványok és az egyablakos rendszer alkalmazhatóságáról szóló adózási kérdések Cikk

Friss nyomtatványokat és az egyablakos rendszer alkalmazhatóságáról szóló adózási kérdéseket tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) július 19-én és 20-án.

NAV 2021/7. adózási kérdés: vevői készlet kis értékű hiányának mértéke Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megjelent a 2021/7. adózási kérdés a vevői készlet kis értékű hiányának mértékéről.

Így értelmezi a NAV: fogászati implantátumok és más hasonló termékek beszerzése és értékesítése Cikk

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogászati implantátumok és más hasonló termékek beszerzéséről és értékesítéséről szóló 2021/2. adózási kérdés.

Adózási kérdés a biztosítási kötelezettség alóli mentesülés esetének értelmezéséről Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a 2020/10. a biztosítási kötelezettség alóli mentesülés esetének értelmezéséről [a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szóló 2019. évi CXXII. törvény (a továbbiakban: Tbj.) 17. § (2) bekezdés a) pont] szóló frissítést.

A közterület-használati díj áfabeli megítélése Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzé tette a 2020/12. Adózási kérdést „A közterület-használati díj áfabeli megítélése [Áfa tv. 7. §]” címmel.

Áfamentességi feltételek egyéb oktatási szolgáltatásoknál Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a 2020/7. adózási kérdés keretében az egyéb oktatás körébe tartozó szolgáltatások áfamentességének feltételeit ismerteti.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alvállalkozó egyéni vállalkozó és munkaviszony

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Fiatalkorú családtag beállna dolgozni

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink