adozona.hu
Munkahelyi étkezés
http://adozona.hu/kerdesek/2025_7_1_Munkahelyi_etkezes_smt

Munkahelyi étkezés
Egy kft. munkahelyi étkeztetést végez. Jelenleg két nagyobb üzemben végzik a tevékenységüket. Az egyik üzemben bérelnek egy konyhát (teljes felszereléssel), ahol ők főznek és az üzem éttermében önkiszolgálás keretében kiszolgálják az ott dolgozókat, meleg reggelivel és ebéddel. A meleg ételeken kívül szendvicseket ,süteményeket, fornettit, italokat stb. is árulnak. A dolgozók tálcával odaállnak a pulthoz, kikérik az ételt és az üzem által biztosított étkezdében elfogyasztják az ételt. illetve italt. A tányérokat, evőeszközöket, poharakat az üzem biztosítja, nem a vállalkozó (kft.) tulajdonát képezik. Hogy az üzemben dolgozók kedvezményes áron tudjanak hozzájutni a napi, a kft. részére havi szinten támogatást nyújt. A másik üzemben egy büfét üzemeltetnek,ahol nincs külön főzőkonyha, csak egy tűzhely, ahol a sütemények, fornetti, ropik, tejtermékek, italok stb. mellett egyéb meleg ételeket tudnak készíteni (sült krumpli, rántotta stb.). Ebben az üzemben (büfében) is kizárólag az ott dolgozókat tudják kiszolgálni. Itt a dolgozó megveszi az ételt és a büfével összeköttetésben álló éttermi részben elfogyasztja a megvásárolt termékeket. Ebben az étteremben nem biztosítanak sem tányérokat, sem evőeszközöket . Itt kizárólag asztalok és székek állnak a dolgozók rendelkezésére a megvásárolt ételek, illetve italok elfogyasztásához. A kérdésem az lenne, hogy milyen áfakulccsal kell a bevételeket elszámolni? Mind a két esetben munkahelyi étkeztetésről beszélünk?