• Szabó Béla
Hozzászólások 0

Kismama szabadsága

Tisztelt Adózóna! Kismama a gyermek születése után CSED ellátásban részesült, majd ennek lejártát követően lemondott a GYED-ről házastársa javára, aki a GYED-re jogosultság első napjától ún. apa GYED ellátásban részesül. Anyukával közölték, hogy az első naptól szünetel a biztosítása, maga után meg kell fizetnie az eü. szolg. járulékot, a NAV-tól kijelentésre került. Munkaügyi tasakjába nem került be így a gyermek gondozása céljából igényelt fizetés nélküli kérelem és engedélyezés. Anyuka a jogi állományból visszatér, áthozott szabadság megállapításakor milyen időszakra illeti meg a szabadság? A szülési szabadság 168 napjára egyértelműen, de az ezt követő fizetés nélküli szabadság első hat hónapja tekintetében eltérő álláspontokat hallunk. Tudjuk, hogy a kedvezőbb anyagi lehetőség miatt adta át a férjnek a GYED ellátást, valójában a gyermek gondozását az anyuka végzi. Jár vagy nem jár erre a hat hónapra szabadság az esetében? TB vagy munkajogi tekintetben kell ezt a kérdést megfognunk? Válaszukat köszönjük! Üdvözlettel: Szabó Béla ALFA-HUMAN Kft.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close