Pölöskei Pálné adószakértő

Képzettségem okleveles közgazda, melyet a Marx Károly Közgazdaságtudomány Egyetemen szerezetem. Rendelkezem továbbá okleveles adószakértő és okleveles könyvvizsgálói képesítéssel.

Szakmai tapasztalataimat döntően a Pénzügyminisztériumban szereztem, ahol több, mint 10 évet a mezőgazdaság pénzügyi szabályozásával foglalkozó területen, és több, mint 20 évet az adózási kérdésekkel foglalkozó területen töltöttem. Szűkebb területem a vállalkozások jövedelemadózása.

Jelenleg adótanácsadással foglalkozom. Ezen kívül esetenként előadást tartok adózással kapcsolatos kérdésekről, illetve hasonló témában, szaklapokban cikket publikálok.

Több szakmai könyv szerzőjeként, a számviteli levelek szerkesztésében közreműködőként korábban a HVG Orac által kiadott „az adójog magyarázata” kiadvány és a HVG különszámok szerzőjeként találkozhatnak szakmai munkáimmal.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Válaszra vár

0 komment

Támogatási szerződés alapján utalt összeg adókedvezménye

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni. Cégünk támogatási és együttműködési szerződést kötött egy kézilabdaklubbal. »

Válaszra vár

0 komment

Lízing könyvelése káresemény esetén

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Lízingelt teherautó összetört. A bank megszüntette a szerződést. A teherautó a kft. tulajdonában maradt, a lízingcég a törzskönyvet átadta a kft.-nek. »

Megválaszolva

0 komment

Iparterület-vásárlás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni egy ingatlanvásárlással kapcsolatban. Cégünk megvásárol egy 1000 négyzetméteres kivett iparterületet, mondjuk 10 millió forintért. »

Megválaszolva

0 komment

Iparűzési adó adólapja

Helyi adó

Tisztelt Szerkesztőség! Következő kérdésben várom szakértői állásfoglalásukat. Egy kft. ügyfelei részére a Facebooktól hirdetési szolgáltatást rendel meg, vesz igénybe. »

Válaszra vár

0 komment

1929 bevallás 2020.09.30.

Tb / Járulékok / Nyugdíj

Tisztelt Adózóna Munkatársak! A 2020.09.30-án esedékes taobevallásban a program visszamenőleges időszakokra is számol adóelőleget. »

Megválaszolva

0 komment

Fejlesztési adókedvezmény számítása

Általános

A tao-törvény 22/b § (1) bekezdés g) pontja alapján érvényesíthető adókedvezményt kívánjuk érvényesíteni a 1929-es bevallásban. »

Válaszra vár

0 komment

Egyesület, síremlék készíttetése

Számvitel

Egy egyesület új síremléket állíttat a helyi temetőben egy köztiszteletben álló rég elhunyt személynek. Az alapítóokiratban konkrétan jelölve van a cél szerinti tevékenységek között. »

Megválaszolva

0 komment

Irattár-kialakítás költségei

Számvitel

Tisztelt Szakértő ! A következő események helyes könyveléséhez kérem a segítségét: Egy kft. hosszú ideje tulajdonosa egy épületnek, amelyet bérbeadással hasznosított. »

Megválaszolva

0 komment

Tárgyi eszköz bekerülési értékét módosítja az árfolyam-különbözet?

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy a tárgyi eszköz bekerülési értékét módosítja-e az üzembe helyezésig felmerült árfolyam-különbözet? Az eszköz beszerzése, illetve aktiválása július 30. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlan külső felújításának könyvelése

Számvitel

Tisztelt Adózóna! Ingatlan (épület) külső felújításának könyvelése milyen formában történhet? »

Megválaszolva

0 komment

Lekötött tartalék végelszámolás esetén

Számvitel

A bt. a korábbi tagi kölcsön összegét 2019-ben pótbefizetés formájában bocsájtotta a társaság rendelkezésére, mivel a saját tőkéjének összege negatív lett volna. A számviteli törvény 2020. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Egy kivás cégnél felmerült a kérdés, hogy ha 2020. »

Megválaszolva

0 komment

Társaságiadó-kedvezmény

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Társaságunk nyereségminimum után adózik a társasági adóban. Kérdésem, hogy ebben az esetben az adókedvezmény igénybe vehető-e? (Beruházási hitel kamatkedvezményéről van szó.). »

Megválaszolva

0 komment

Helyi iparűzési adó feltöltése

Helyi adó

Kedves Adózóna Szakértő! Szeretném a segítségét kérni abban, hogy ha cégünk üzleti éve 2019.10.01-től 2020.09. »

Megválaszolva

0 komment

Osztalékelőleg kivétele

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy kft. osztalékelőleg fizetéséről dönt év közben, erről közbenső mérleg készül. Az osztalékelőleget teljesen nem veszik ki, mivel a kft. »

Megválaszolva

0 komment

Résztulajdonú ingatlanon elszámolható költségek

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy egyesület lakóingatlant vásárolt oly módon, hogy 50%-ban tulajdonos, másik 50% egy magánszemélyé. »

Megválaszolva

0 komment

Kiva, elhatárolt veszteség könyvelése

Számvitel

Üdvözlöm Önöket! Ha év elején adótartozás miatt kitettek egy céget a kivából, akkor ha az áttérési különbözet negatív, az elhatárolt veszteséget könyveléstechnikailag hogyan lehet megoldani? »

Megválaszolva

0 komment

Két egyszemélyes kft. összeolvadása

Általános

Tisztelt Szakértő! Kedvezményezett átalakulásnak minősül-e két kft. összeolvadása abban az esetben, ha mind a két kft.-nek ugyanaz a tulajdonosa egy személyben. »

Megválaszolva

0 komment

"Belső" számlázás

Általános

Tisztelt Szakértő! Alapítvány szervezeti egységei egymásnak szolgáltatást nyújtanak. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Adószámtörlés utáni teendők

Antretter Erzsébet

adószakértő, mérlegképes könyvelő

Niveus Consulting Group Kft.

Fejlesztési tartalék felhasználása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close