• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Gyermek után járó pótszabadság nyilatkozat

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy szükséges-e minden év elején újranyilatkoztatni a munkavállalókat gyermek után járó pótszabadságról, hiszen a munkavállaló felelőssége a kitöltés, ha azokban változás történik kötelessége tájékoztatni a munkáltatót, akár pozitív akár negatív irányban. Tehát ha év közben születik egy új gyermek, akkor lead nyilatkozatot, ugyanígy az új belépő is, hogy tudomást szerezzünk a gyermekek adatairól. Lehetne-e nyilatkozatot készíteni, hogy "visszavonásig" és így elkerülnénk az adminisztrációs terhet minden év elején. A bérszámfejtő programok képesek figyelni, hogy ha egy gyermek betölti a 16. életévét, akkor adja utoljára, továbbá évnyitáskor is egy kattintással be lehet állítani, hogy a tavalyi gyermek után járó pótszabadságokat vigye át a következő évre ezzel emelve az alap szabadságkeretet. Szeretnénk csökkenteni az adminisztrációs terhet tekintettel arra, hogy cégünk home office-ban fog dolgozni várhatóan jövő év márciusáig, ami megnehezíti az év eleji szokásos teendőket. Válaszukat előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close