• Halmosi István
Hozzászólások 0

Alapítvány beszámolója

Tisztelt Szakértő! Az alapítványok és egyesületek beszámolóját a 2011. évi CLXXV. törvény rendelkezési szerint kell összeállítani. A törvényszék által adott beszámoló séma tartalmaz olyan sort, melyek részletezésként az összes bevétel és kiadást „ebből: közhasznú tevékenység bevételei / kiadás” alá bontja. Nem találtam a törvényben meghatározást erre a fogalomra. Közhasznú tevékenység az, ami az alapító okiratban szerepel és a nevezett törvény is tartalmazza mint lehetséges közhasznú tevékenységeket. Ettől élesen elkülönül a vállalkozásból származó bevétel és az ahhoz kapcsolódó kiadás, de úgy tűnik, mintha nem ezt gondolná ide a beszámoló. Én úgy értelmezem, hogy ami nem vállalkozási, az a közhasznú közvetlen, esetleg közvetett bevétele/kiadása. Ha nincs vállalkozási bevétele egy alapítványnak, akkor minden kiadása a közhasznú célt szolgálja vagy ezt valahogy másképp kell értelmezni? Van esetleg egy pontosító megfogalmazás, ami ezt pontosabban be tudja határolni? Iránymutatást szeretnék kérni erre vonatkoztatva. Nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Halmosi István


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close