• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

EU-s szolgáltatás igénybevételének áfája

Tisztelt Szakértő! Társaságunk utazásközvetítéssel foglalkozik, de most felmerült, hogy egyedi esetekben kisebb utazási csomagot is összeállítana. Ha például egy német utazásszervezőtől veszünk repülőjegyet Dominikára, és egy szállást foglalunk szintén Dominikába, egy osztrák irodától, akkor tudomásom szerint ez már utazási csomagnak minősül. Kérdésem, hogy ebben az esetben a repülőjegy után kell-e magyar áfát felszámítanunk közösségi szolgáltatás igénybevétele címén, illetve hogy a szállás után kell-e áfát felszámítani? A repülőjegy általános esetben áfa hatályán kívüli, illetve a szállás is az lenne, mivel harmadik országban teljesül. Ha viszont ebben az esetben (az utazási csomagra tekintettel) áfát kellene felszámítani utánuk, akkor ez a költségeinket 27 százalékkal növelné, hiszen levonási jog viszont álláspontom szerint egyáltalán nem kapcsolódna hozzájuk, mivel az utazásszervezés árrés adózás alá esik. Kérem, hogy ha egyéb lényeges körülmény is van az adózás (áfa) tekintetében, amivel számolnunk kell, akkor azt is szíveskedjen leírni. Köszönettel: Csizmadia Lajos


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close