hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Új NAV-információk az általános nyomtatványkitöltőhöz

 • adozona.hu

Információkat tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK – AbevJava) programhoz.

A NAV honlapján a következő információk olvashatók:

Frissítés:

• Új boríték paraméter: csatolmány méret (ELLUGY nyomtatvány)

Amennyiben a honlap bal oldali menüjében látható "SZJA" feliratú képre kattintva érkezett erre az oldalra, akkor feltételezhetően 64 bites operációs rendszeren 64 bites böngészőt használ. Ebben az esetben, kérjük, a 'Használatához szükséges feltételek' címet követő felsorolás második pontjában, a 64 bites operációs rendszerekre vonatkozóan megadott linket nyissa meg.

A Java-alapú programok használatához ajánlott legkényelmesebb út a WebStart-os verzió választása.

Használatához szükséges feltételek:

 • A számítógép rendelkezzen internetes kapcsolattal

 • A számítógépre legyen telepítve a Java Runtime Environment – JRE 1.6 vagy ennél frissebb verziója.  Az Ön számítógépéhez szükséges legfrissebb verzió – automatikus felismerés!! – letölthető a NAV honlapjáról (Csak 32 bites op.rendszer esetén!!)
  FIGYELEM – 64 bites op. rendszer esetén a JRE letöltése más módon történik, a NAV honlapján olvashat erről. 

 • Annak ellenőrzéséhez, hogy internetkapcsolattal rendelkező számítógépe alkalmas-e a javás programok használatához kattintson a NAV honlapján található linkre

A telepítés főbb lépései:

 1. Az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK – AbevJava) keretprogram letöltésre felkínált lehetőségei közül válassza az 'AbevJava Java WebStart – kattintson ide a telepítéshez' verziót.
  Ha nincsenek speciális igényei, minden feltett kérdésre fogadja el a felkínált választ. 

 2. A kiválasztott nyomtatványkitöltő program esetén szintén válassza az első helyen felkínált WebStart lehetőséget, s ha tartozik hozzá aktív súgó Java WebStart, akkor azt is telepítse.

 3. Újabb nyomtatványkitöltők esetén csak a 2. lépést kell ismételni. A keretprogram ismételt telepítésére csak verzióváltás esetén lehet szükség – erre alkalmanként külön felhívják a figyelmet.

Az elektronikus bevallás (ügyfélkapus kapcsolat) ellenőrzéséhez használja a 09teszt programot.

FONTOS! A v1.1.1 (vagy ennél magasabb verziójú) keretprogram csak a 2008. december 20. után letöltött Java-alapú programokkal működik helyesen, mert ezek – technikai okok miatt – verzióváltás nélkül lettek újrafordítva a WebStart-os funkcionalitás biztosítása érdekében.

További részletes tudnivalókat a NAV honlapján a cikkhez csatolt, PDF formátumban letölthető dokumentumok tartalmaznak.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás újraszámolása

Széles Imre

tb-szakértő

Táppénz

Széles Imre

tb-szakértő

Jogutódlás

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close