hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Pályázat női vállalkozók támogatására

  • adozona.hu

Magyarországon is elindítja a Visa a She's Next elnevezésű, nők által vezetett vállalkozások támogatására létrehozott globális programját.

Öt magyar vállalkozónő, egyenként kétmillió forint összegű támogatást, valamint egy éves mentorálást nyer – közölte Sármay Bence, a digitális fizetési szolgáltató területi vezetője. Hozzátette, a pályázatokat május 21-éig lehet benyújtani, legalább 51 százalékban női tulajdonban álló vállalkozásokkal, amelyeket 2021. január 1. előtt jegyeztek be.

Lényeges továbbá a meggyőző vállalkozói történet, valamint a digitális jelenlét, mint például weboldal, online rendelési funkció, közösségimédia-platform, vagy, hogy a vállalkozás képes legyen digitális fizetések fogadására – emelte ki a területi vezető.

Juhász Katalin, a Visa regionális termékfejlesztési igazgatója a sajtótájékoztatón ismertette friss kutatásuk eredményeit, amelyek szerint minden második magyar vállalkozó nő számára kihívást jelent vállalkozásának finanszírozása. A válaszadók 51 százaléka jelölte meg nehézségei között a forrásbevonást, 26 százalék a saját határokat, mint például a szakmai ismeretek hiányát, 16 százalék az egyéb munkát és a családi kötelezettségeket.

A magyarországi cégek tulajdonosai között feleannyi a nő, mint a férfi, és ez az arány csak nagyon lassan csökken. A Visa felmérése szerint majdnem minden negyedik női vállalkozó találkozott előítéletekkel, ami egyébként jobb arány, mint Csehországban és Szlovákiában, ahol szintén végeztek kutatást. A vállalkozó nők arra a kérdésre, miért kezdtek önálló vállalkozásba, legnagyobb részt – 54 százalékban – a függetlenséget említették, 24 százalékuk valami újat akart létrehozni, 18 százalék magasabb jövedelemre vágyott – ismertette Juhász Katalin.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR kötelezettség

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Műanyag csomagolószer gyártó, EPR

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

EPR

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs