41 találat a(z) 2023 cimkére

NAV: nem változik a gyakorlatban a FATCA szerinti információcsere Cikk

Az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország között 2022 végén született kölcsönös jogértelmezést megerősítő Egyetértési Megállapodás (Memorandum of Understanding) alapján a FATCA-megállapodás szerinti adatszolgáltatás és információcsere gyakorlata nem, csak a jogalapja változik – közölte honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Céges évzárás: a legfontosabb tennivalók ahhoz, hogy jól induljon a 2023-as év Cikk

Az éves zárás még azon cégek számára is stresszel teli időszakot jelent, amelyek tevékenysége nem kötődik szorosan az ünnepi forgalom lebonyolításához. Mit kell még az idén lezárni, elszámolni, adminisztrálni? – sokan kezdik ezekkel a kérdésekkel a decemberi munkanapokat. Számukra gyűjtöttük össze azokat a legfontosabb feladatokat, amelyekre feltétlenül sort kell keríteni, ha a 2023-as évet lendülettel szeretnék indítani – írja a Bankmonitor.hu.

DK: a kormány évek óta képtelen kifizetni a kórházak adósságait Cikk

A kormány évek óta képtelen kifizetni a kórházak adósságait – mondta pénteki, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője, közölte az MTI.

PwC: 2023 az önkormányzati adóemelések éve lesz? Cikk

Januártól ismét megnyílik az adóemelés lehetősége az önkormányzatok előtt. 2021-ben a koronavírus nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében a kormány adóbevezetési, valamint adóemelési tilalmat állapított meg a települési önkormányzatok számára, melyet 2022-ben is fenntartottak. 2023. január 1-jétől azonban a tilalmat feloldják, ezzel megnyitva a lehetőséget a helyi önkormányzatok előtt új adónemek bevezetésére, illetve a meglévők mértékének megemelésére – hívják fel a figyelmet a PwC Magyarország szakértői.

Nyugdíj: itt vannak a 2023. január 1-jétől életbe lépő emelés részletei Cikk

Kihirdetésre került a 2023. januári nyugdíjemelést szabályozó 506/2022. kormányrendelet, melynek rendelkezései szerint 15 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, valamint a nyugdíjszerű ellátások.

Ennyi lehet a 2023-as minimálbér-emelés Cikk

Hozzávetőlegesen 15 százalékos minimálbér-emelés várható januártól – árulta el az Indexnek Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár annak kapcsán, hogy lassan megtörténhet a munkavállalók és a munkáltatók közötti megállapodás a jövő évi béremelésről. A politikus még a tárgyalások előtt nyilatkozott az Indexnek.

Adócsomag 2023: jogalkalmazást elősegítő módosítások az szja-törvényben Cikk

2022. október 18-án T/1614. számon benyújtásra került az „Egyes adótörvények módosításáról” szóló törvényjavaslat. Cikkünkben a benyújtott törvényjavaslat személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvényt (Szja tv.) érintő tervezett módosításait tekintjük át.

2,6 százalékra faraghatja le költségvetési hiányát 2024-re a szlovén kormány Cikk

A 2023-as és 2024-es költségvetési tervezet olyan dokumentum, amely megalapozza a gyors és rugalmas fellépést a magas energiaárakkal szemben – jelentette ki Robert Golob szlovén miniszterelnök hétfőn a parlamentben a költségvetési eljárás elindítása előtt, közölte az MTI.

Megkezdődtek a tárgyalások a 2023. évi minimálbérről és garantált bérminimumól Cikk

Megkezdődtek a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) a jövő évi minimálbérre és a garantált bérminimumra vonatkozó tárgyalásai, a kormány célja, hogy az év végéig megszülessen a megállapodás – mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkára a LIGA Szakszervezetek Bérkonferencia című szakmai rendezvényén csütörtökön Budapesten, közölte az MTI.

Új katából való kilépés 2023-ban Kérdés

Ma kezdődik a kétnapos rendkívüli ülés, kedden elfogadhatják a képviselők a 2023. évi költségvetést Cikk

Kétnapos ülést tart a héten az Országgyűlés, amely kedden elfogadhatja az 2023-as költségvetési törvényjavaslatot – közölte az MTI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lakóingatlan, áfalevonás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Termékcsomag áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink