hirdetés
További témák
Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő

Jelenleg a TaxArt Kft. elsősorban hazai ügyfelekért felelős vezető cégtársa. Ezt megelőzően 11 éven át volt a PricewaterhouseCoopers (PwC) cégcsoport és jogelődei (Dynasoft Zrt., CoopersLybrand) pénzügyi igazgatója. Korábban saját, közel 50 fő foglalkoztató könyvvizsgáló, adótanácsadó és rendszerszervező cégét vezette.

Bejegyzett igazságügyi adó-és járulékszakértő; mérlegképes könyvelő vállalkozási és IFRS területen; szervezési szakértő (rendszer-és folyamatszervezés); mediátor. Több, mint 30 éves pénzügy-számviteli, adószakértői, vállalat-és ügyvitelszervezési tapasztalattal rendelkezik. Szakterülete a hazai adórendszer, a teljes körű átvilágítások, a szervezetfejlesztés és a válságmenedzsment. Ügyfelei elsősorban hazai közép-, nagyvállalatok és költségvetési szervek.

Hunyadné Szűts Veronika
igazságügyi adó- és járulékszakértő

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Fotovoltaikus napelem kereskedelme

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Tisztelt Szakértő! Abban kérném segítségét, hogy a külföldről behozott fotovoltaikus napelemek kereskedelmét milyen TEÁOR szám alatt folytathat egy vállalkozás? »

Válaszra vár

0 komment

Ingatlanértékesítés

ÁFA

Egy cég 1992-ben vásárolt egy ingatlant 6 millió forintért, amit értékesíteni szeretne 100 millió forintért. Áfakörös, ha eladja az ingatlant, akkor mennyi áfát kell fizetni? »

Megválaszolva

0 komment

Számlamódosítás

Számvitel

Tisztelt Adózóna! Internetes weboldalon keresztül vettünk igénybe egy szolgáltatást, amelyről e-számlát kaptunk. »

Megválaszolva

0 komment

Teljesítésigazolás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy kft. által megrendelt szolgáltatás teljesülését leigazolta, amely egy teljesítésigazolás cégszerű aláírásával valósult meg. A megbízó számlatömbből számláz. »

Megválaszolva

0 komment

Pályázati díj visszafizetése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném a segítségét. Az egyik kft. »

Megválaszolva

0 komment

Vevő adószáma – fordított adózás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! A helyes eljárással kapcsolatban kérném véleményét. Egy készpénzes, fordított adózás alá eső számlán nem lett feltüntetve a vevő adószáma (én a vevőt könyvelem). »

Megválaszolva

0 komment

Üzlethelyiség: nyílt végű pénzügyi lízing lezárása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! 2008-ban nyílt végű pénzügyi lízing keretében a cég megvásárolt egy üzlethelyiséget. A lízing futamideje még nem járt le, kivásárlási ajánlatot tettek a cég tulajdonosai. »

Megválaszolva

0 komment

Munkaerőkölcsönzés

Általános

Tisztelt Szakértő! Pontosítanám nemrég feltett kérdésemet. Két cégünknek ("A" és "B") az ügyvezetését ugyanazon két személy látja el. »

Megválaszolva

0 komment

Lekötött tartalék feloldása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Legyen szíves tájékoztatást adni arra vonatkozóan, hogy ha egy társaság 25 millió forint lekötött tartalékot képzett és 2016. »

Megválaszolva

0 komment

Ügyeleti díj számlázása

Általános

Tisztelt Szakértő! Háziorvos 24 órás ügyeletet tartott azon a hétvégén, amikor az óraátállításra sor került. »

Megválaszolva

0 komment

Raktár bejelentés

Általános

Tisztelt Szakértő! Társas vállalkozás székhelyétől eltérő településen raktárt bérel, amit kizárólag csak áru tárolására használ. A bérleti szerződés időtartama kevesebb, mint három hónap. »

Megválaszolva

0 komment

Ügyvezető igazgató kölcsönzése

Általános

Tisztelt Szakértő! Az egyik cégünk ügyvezető igazgatói tevékenységét kölcsönvenné a másik cégünk. »

Megválaszolva

6 komment

Fordított adózás, mínuszos számla helyesbítés II.

ÁFA

Tisztelt Hunyadiné Szűcs Veronika! A következő URL cím: http://adozona.hu/kerdesek/2017_11_9_Forditott_adozasminuszos_szamla_h_rvc alatt feltett kérdésre adott válaszát köszönöm. »

Megválaszolva

0 komment

Támogatói adomány könyvelése és adóvonzata

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Bt. megbízási díj fejében a jogosultnak támogatói adományt szeretne fizetni az önkéntes nyugdíjpénztárához. Kérdésem, hogy ilyen jellegű kifizetésnek a bt. »

Megválaszolva

0 komment

Belföldi rendezvény EU-n belüli továbbszámlázása

ÁFA

Egy nemzetközi cégcsoport Magyarországi tagjaként idén ránk jutott a cégcsoport ifjú tehetségeinek szóló rendezvény megszervezése itt, Magyarországon. (Minden számlát mi fogadunk be és fizetünk ki. »

Megválaszolva

0 komment

Számlatömb hiánya

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Egy nonprofit kft.-nél ügyvezetőváltás történt. Az átadás után ellenőrizték a számlatömböket, és egyet nem találtak. A nyilvántartás alapján még használták fel. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Kártyával történő számlakiegyenlítés

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Cégünk fő tevékenysége járóbeteg-ellátás. Ügyfeleink számláikat leginkább készpénzzel, egészségbiztosítási kártyával vagy bankkártyával egyenlítik ki. »

Megválaszolva

0 komment

PTGSZAA

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az adatszolgáltatással kapcsolatban lenne. Pénztárgép használata helyett havonta jelentek a NAV-nak. »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Rendelés

Adózóna.hu szerkesztőség

kérdések és válaszok

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X