hirdetés
További témák
Verbai Tamás jogász

dr. Verbai Tamás, jogász / szakközgazdász 1998-tól revizor, 2001-től osztályvezető az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Kelet-budapesti Igazgatóságán, 2007-től áfa-ellenőrzési szakigazgató-helyettesként irányítja Budapest és Pest megye ÁFA adónemre vonatkozó vizsgálatait.

2009-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán ellenőrzési szakigazgatóként menedzseli az áfa szakterületen túl a kockázatkezelési és kiválasztási tevékenységet, szervezi az operatív típusú és járulék ellenőrzéseket.

2010. októbere és 2012. májusa között a NAV Kelet-budapesti Adóigazgatóságának ellenőrzési igazgatóhelyettese, tagja a kiemelt súlyú fizetési kedvezmény kérelmeket elbíráló bizottságnak.

2008-tól meghívott előadó a Corvinus Egyetemen és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, több szakkönyv, adószakmai cikk szerzője, társszerzője. 2012. júliusától a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója.

Az Adózóna.hu szakértőjeként az általános forgalmi adózás, az adózás rendje, különös tekintettel az adóhatósági ellenőrzés, valamint illeték területen várja az olvasói kérdéseket, és publikál cikkeket. 

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Követségek által kiállított bizonylat

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Áfával kapcsolatos kérdést szeretnék feltenni. Magyarország területén lévő nagykövetségekre milyen szabályozás vonatkozik? Terméket értékesíthetnek-e ? »

Válaszra vár

0 komment

Kínai import

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Magyarországi vállalkozás (alanyi adómentességet választott) Kínából szerzett be tárgyi eszközt, melyet bérbe ad Magyarországon. »

Megválaszolva

0 komment

Összeszerelési szolgáltatás EU-ban

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy várhatóan a közeljövőben realizálandó tranzakció áfamegítélésében kérném szépen a segítségüket! A tervezett tranzakció az alábbi. Egy magyar kft. »

Megválaszolva

0 komment

Unió területén magyar adószámos társaság részére végzett munka

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Magyar kft. Németországba viszi a termékét kiállításra. Ez a magyar kft. felkérte az én bt.-met – amely szintén magyar –, hogy Németországban építse meg számára a pavilont. »

Megválaszolva

0 komment

Export harmadik országba

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Betéti társaság szeretne Új-Zélandra magyar árukat kivitetni harmadik országbeli kiskereskedelem formájában. »

Válaszra vár

0 komment

Szolgáltatás igénybevétele az EU-ból

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy költségvetési intézmény alkalmazottainak továbbképzést szervez. A továbbképzést Szlovákiában tartják. Hogyan állítja ki a számlát a továbbképzést tartó cég? Ki fizeti az áfát? »

Megválaszolva

0 komment

Csehországban gazdasági tevékenység

Általános

Tisztelt Szakértő! A következőben szeretnék segítséget kérni: magyarországi társaság (rendelkezik közösségi adószámmal) Csehországban fog szolgáltatást végezni (ipari szigetelést, bádogozást) ez kb. »

Megválaszolva

0 komment

Készpénzfizetési korlát

Általános

"A" cég kölcsönt adott kamatfizetés kikötése mellett "B" cégnek. Pár hónappal később szolgáltatást nyújtott "B" cég "A" cégnek. »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi adómentes katás – harmadik ország

Kata, kiva

Üdvözlöm! Alanyi adómentes katás egyéni vállalkozó szolgáltatást nyújtana egy harmadik országbeli (USA) magánszemélynek (film-, videogyártás, televíziós műsorfelvétel utómunkálatai). »

Megválaszolva

0 komment

Pénzmosás

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Van egy ügyfelem, aki az árukereskedői körbe tartozik. »

Megválaszolva

0 komment

Alvállalkozói díjak elismerése

Általános

Kérdező társaság alvállalkozók igénybevételével végez építési, mérnöki, kivitelezési szolgáltatásokat, munkákat. »

Megválaszolva

0 komment

Tehergépkocsi eladása külfökdre

ÁFA

http://adozona.hu/kerdesek/2017_7_21_Tehergepkocsi_eladas_kulfoldre_wej A mongol magánszemélynek van tartózkodási engedélye, ami 2017. novemberig érvényes. »

Megválaszolva

0 komment

Licencvásárlás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Szeretném segítségüket kérni. Ha katás, alanyi mentes bt. az USA-ból vásárolt egy szoftvert, amit letölthető formában kapott meg, akkor milyen fizetési kötelezettsége van utána? »

Megválaszolva

0 komment

Tehergépkocsi-eladás külföldre

ÁFA

Cégünk építőipari vállalkozás. Használt tehergépkocsinkat szeretnénk eladni. Egy mongol magánszemély jelentkezett vásárolónak, Mongóliába fogja ki vinni az autót. »

Megválaszolva

0 komment

Pénzmosás megelőzése – kijelölt személy

Általános

A társaság tevékenységei között szerepel a saját tulajdonú ingatlan értékesítése, de ténylegesen nem végzi ezt a tevékenységet. Jelenleg építőipari szolgáltatásokat végez. »

Megválaszolva

0 komment

Konszignációs raktár

Nemzetközi - közösségi adózás

Tisztelt Szakértő! Az egyik tagállamban (pl. Spanyolország) letelepedett vállalkozás a másik tagállamban (pl. »

Megválaszolva

0 komment

Nyílt végű lizing ellopott autó esetén

ÁFA

Tisztelt Hölgyem/Uram! Van egy kft., amely nyílt végű lízing keretében személygépjárművet lízingel. Az autót 5 hónap után ellopták. »

Megválaszolva

1 komment

Családorvosi vállalkozás felszámolása

Társasági adó / Innovációs járulék

Az I. kerületi önkormányzat elrendelte a cégünkkel kötött szerződés azonnali felbontását. Két évre – munkáltatói hozzájárulással – Angliába mentünk. A fenti időre két helyettest neveztünk ki. A bt. »

Megválaszolva

0 komment

Szolgáltatásnyújtás, melyhez termék is kapcsolódik láncügyletben

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Ügyfeleim egy osztrák (A) és egy magyar vállalat (B), melyek EU-adószámmal rendelkező adóalanyok, áfakörbe tartoznak, és az osztrák cégnek van magyar adószáma is. »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Kata táppénz

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő

Tb-kiskönyv kitöltése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X