További témák
Verbai Tamás jogász

dr. Verbai Tamás, jogász / szakközgazdász 1998-tól revizor, 2001-től osztályvezető az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Kelet-budapesti Igazgatóságán, 2007-től áfa-ellenőrzési szakigazgató-helyettesként irányítja Budapest és Pest megye ÁFA adónemre vonatkozó vizsgálatait.

2009-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán ellenőrzési szakigazgatóként menedzseli az áfa szakterületen túl a kockázatkezelési és kiválasztási tevékenységet, szervezi az operatív típusú és járulék ellenőrzéseket.

2010. októbere és 2012. májusa között a NAV Kelet-budapesti Adóigazgatóságának ellenőrzési igazgatóhelyettese, tagja a kiemelt súlyú fizetési kedvezmény kérelmeket elbíráló bizottságnak.

2008-tól meghívott előadó a Corvinus Egyetemen és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, több szakkönyv, adószakmai cikk szerzője, társszerzője. 2012. júliusától a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója.

Az Adózóna.hu szakértőjeként az általános forgalmi adózás, az adózás rendje, különös tekintettel az adóhatósági ellenőrzés, valamint illeték területen várja az olvasói kérdéseket, és publikál cikkeket. 

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Export harmadik országba, szállítás Európai Unióba

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Megrendelést kaptunk egy Egyesült Arab Emirátusokban letelepedett adóalanytól, aki az általunk gyártott terméket németországi címre szeretné szállíttatni. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Váltóval való fizetés

Adózás rendje

Szeretném megkérdezni, hogy ha készpénzben, váltóval fizetek ki egy szállítói tartozást, és az magasabb összeg, mint 1,5 millió forint, be kell jelentenem a NAV felé a váltó kifizetését? »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi állampolgár adója, tb-je

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Adózóna! I. Külföldi illetőségű (EU-s országbeliek és ukrán) személyek, akikkel megbízási szerződést kötünk (3 hónapra) egy tudományos kutatás elvégzésére. »

Megválaszolva

0 komment

Építményadó civilben

Helyi adó

Tisztelt Szakértő! Az épület tulajdonosa (kft.) 2017. december 31-ével egy alapítványra haszonélvezeti jog alapításával átruházta az ezzel járó jogokat és kötelezettségeket. »

Megválaszolva

0 komment

Készpénzfizetési számla – milyen összegig?

Kata, kiva

Tisztelt Adózóna! Kérdezni szeretném, hogy egy áfa alanyi mentes, katás egyéni vállalkozó (burkoló) milyen összegig állíthat ki készpénzfizetési számlát? »

Megválaszolva

0 komment

NAV felé is jelentett számla

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! A 2018. július 1-jétől bevezetésre kerülő, bizonyos számlákról a NAV felé történő adatszolgáltatáshoz kapcsolódó kérdést szeretnék feltenni. »

Megválaszolva

0 komment

Áfamentesség és osztalék

Általános

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó vagyok főállásban, alanyi áfamentes. Emellett kisebbségi (5%) tag vagyok egy kft. »

Megválaszolva

0 komment

Végrehajtás alatt lévő cég

Adózás rendje

2015. 06. 19. Végrehajtást rendeltek el egy cég ellen. Még nem történt semmi, tevékenységet 2015. március 15-étől nem végeznek. Minden évben beküldtem a kötelező bevallásokat. »

Megválaszolva

0 komment

Nyomdai úton előállított számla helyesbítése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A vállalkozás nyomdai úton előállított számlát használ. Hogyan tud számlával egy tekintet alá eső okiratot kiállítani, ha nem rendelkezik számlázó programmal? »

Megválaszolva

0 komment

Adószankció - mégis kiszabhatja a NAV?

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! A Kfv.I.35.760/2016/6. számú ügyben a Kúria úgy döntött, hogy – figyelemmel az 5/2017.(III.10. »

Megválaszolva

0 komment

Import anyag beszerzése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem Kínából vásárolt 600 ezer Ft értékben anyagot. A csomagot küldték, a vámhatóság viszont nem vetett ki rá import áfát, nem is vámolta le. Kérdésem: mi a teendő? »

Megválaszolva

0 komment

"Technikai megszűnt"

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy Vadászó Földtulajdonosok Közössége 2007-ben alakult, bírósági és cégbírósági nyilvántartásra nem kötelezett, a T201-es nyomtatványon kért a NAV-tól adószámot. »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi mentes adózó külföldi beszerzésének áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A NAV két különböző osztályától kétféleképpen tájékoztatott az alábbi ügyben. Alanyi adómentes egyéni vállalkozó Írországban hirdette internetes kereskedelmi tevékenységét. »

Megválaszolva

0 komment

Adószámtörlés hatályba lépése

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! 2018. 01. 01-jén megszűnt az adószám felfüggesztése. Kérdésem, ha egy egyesület adószámának törlését állapítják meg, akkor az mikortól lép érvénybe? »

Megválaszolva

0 komment

Hibás áfakódú adószám a számlán

ÁFA

Az adózó 2018-ra alanyi mentesnek jelentkezett be, az ígért 12 millió forintos alanyi mentes határra számítva. »

Megválaszolva

0 komment

Nem releváns kérdés a nyilatkozattételben

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Egy adózónál bevallások utólagos ellenőrzését folytat az állami adóhatóság. Nyilatkozattételre szólították fel az adózó könyvelőjét. »

Megválaszolva

0 komment

Adószám-felfüggesztés – áfalevonás

ÁFA

A társaság adószámát a NAV felfüggesztette 2017/11. hóban. A felfüggesztés időpontjától nem gyakorolhatta az általános forgalmi adó levonási jogát, így a 4. negyedévi bevallás eszerint készült el. »

Megválaszolva

0 komment

Céges vagyon – magánszemély vagyona

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy áfás egyszemélyes kft. végelszámolással szűnik meg. A cég vagyonfelosztásában az ügyvezető a kft. »

hirdetés

Kérdések és válaszok

Alkalmi munkavállalás és nyugdíj

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Kft. üzletrésze értékesítésének adózása

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X