hirdetés
További témák
Verbai Tamás jogász

dr. Verbai Tamás, jogász / szakközgazdász 1998-tól revizor, 2001-től osztályvezető az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Kelet-budapesti Igazgatóságán, 2007-től áfa-ellenőrzési szakigazgató-helyettesként irányítja Budapest és Pest megye ÁFA adónemre vonatkozó vizsgálatait.

2009-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán ellenőrzési szakigazgatóként menedzseli az áfa szakterületen túl a kockázatkezelési és kiválasztási tevékenységet, szervezi az operatív típusú és járulék ellenőrzéseket.

2010. októbere és 2012. májusa között a NAV Kelet-budapesti Adóigazgatóságának ellenőrzési igazgatóhelyettese, tagja a kiemelt súlyú fizetési kedvezmény kérelmeket elbíráló bizottságnak.

2008-tól meghívott előadó a Corvinus Egyetemen és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, több szakkönyv, adószakmai cikk szerzője, társszerzője. 2012. júliusától a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója.

Az Adózóna.hu szakértőjeként az általános forgalmi adózás, az adózás rendje, különös tekintettel az adóhatósági ellenőrzés, valamint illeték területen várja az olvasói kérdéseket, és publikál cikkeket. 

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Tehergépkocsi eladása külfökdre

ÁFA

http://adozona.hu/kerdesek/2017_7_21_Tehergepkocsi_eladas_kulfoldre_wej A mongol magánszemélynek van tartózkodási engedélye, ami 2017. novemberig érvényes. »

Megválaszolva

0 komment

Licencvásárlás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Szeretném segítségüket kérni. Ha katás, alanyi mentes bt. az USA-ból vásárolt egy szoftvert, amit letölthető formában kapott meg, akkor milyen fizetési kötelezettsége van utána? »

Megválaszolva

0 komment

Tehergépkocsi-eladás külföldre

ÁFA

Cégünk építőipari vállalkozás. Használt tehergépkocsinkat szeretnénk eladni. Egy mongol magánszemély jelentkezett vásárolónak, Mongóliába fogja ki vinni az autót. »

Megválaszolva

0 komment

Pénzmosás megelőzése – kijelölt személy

Általános

A társaság tevékenységei között szerepel a saját tulajdonú ingatlan értékesítése, de ténylegesen nem végzi ezt a tevékenységet. Jelenleg építőipari szolgáltatásokat végez. »

Megválaszolva

0 komment

Konszignációs raktár

Nemzetközi - közösségi adózás

Tisztelt Szakértő! Az egyik tagállamban (pl. Spanyolország) letelepedett vállalkozás a másik tagállamban (pl. »

Megválaszolva

0 komment

Nyílt végű lizing ellopott autó esetén

ÁFA

Tisztelt Hölgyem/Uram! Van egy kft., amely nyílt végű lízing keretében személygépjárművet lízingel. Az autót 5 hónap után ellopták. »

Megválaszolva

0 komment

Családorvosi vállalkozás felszámolása

Társasági adó / Innovációs járulék

Az I. kerületi önkormányzat elrendelte a cégünkkel kötött szerződés azonnali felbontását. Két évre – munkáltatói hozzájárulással – Angliába mentünk. A fenti időre két helyettest neveztünk ki. A bt. »

Megválaszolva

0 komment

Szolgáltatásnyújtás, melyhez termék is kapcsolódik láncügyletben

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Ügyfeleim egy osztrák (A) és egy magyar vállalat (B), melyek EU-adószámmal rendelkező adóalanyok, áfakörbe tartoznak, és az osztrák cégnek van magyar adószáma is. »

Megválaszolva

0 komment

Török adóalanytól igénybevett szolgáltatás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem segítségét. »

Megválaszolva

0 komment

Adótartozás elévülése

Adózás rendje

2012 áprilisában nagy összegű áfatartozásom keletkezett. A nyugdíjamból a levonás folyamatosan történik. Az adóhatóság utoljára 2016 augusztusában kezdeményezett végrehajtási eljárást. »

Megválaszolva

0 komment

Katás kereskedelem

Kata, kiva

Tisztelt Szakértők! »

Megválaszolva

0 komment

Törölt adószám visszaállítása egyéni vállalkozó esetén

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Egy adóalany tevékenységét adószámos magánszemélyként kezdte, ezt követően egyéni vállalkozóként folytatta. Az adószámát 2017.04.11-én törölték, a törlés jogerőre is emelkedett. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

1 komment

Illeték

Illeték

Tisztelt Szakértő! Szeretném a segítségét kérni a következő kérdésben. Leendő ügyfelünk az Unióból kíván használt autókat behozni, majd azokat értékesíteni Magyarországon. »

Megválaszolva

0 komment

Magyarországi cég – büfé üzemeltetése uniós országban

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelemnél az alábbi kérdés merült fel. Mozgó büfét üzemeltetne az unión belül, más-más országban. »

Megválaszolva

0 komment

Kata – nem rendeltetésszerű joggyakorlás

Kata, kiva

Tisztelt Szakértő! Olyan ügyben fordulok Önhöz, amiről sajnos nem tudtam egyértelmű információt szerezni, nagyon sok a kérdésben az ellentmondás. »

Megválaszolva

0 komment

Bádogos, tetőfedő, taxis, autóvezető-oktató, szerviz szolgálat vízműveknél vízműtelephely

Általános

Kötelező és akkor hova kell bejelenteni a telehelyet a felsorolt szolgáltatóknak vagy iparosoknak? »

Megválaszolva

0 komment

Egyéni vállalkozás újraindítása

Adózás rendje

Egyéni vállalkozó 2017. június 10-én megszünteti a vállalkozását, újraindíthatja-e 2017. július 1-jén? »

Megválaszolva

0 komment

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Gyerektartás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Felmondási idő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Rövid távú lakáskiadás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X