hirdetés
További témák
Kneitner Lea okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Kneitner Lea vagyok, okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő, okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő, valamint könyvvizsgáló jelölt. Angol nyelven tárgyalási szinten, német nyelven pedig anyanyelvi szinten beszélek.

Elsősorban hazai és nemzetközi nagyvállalatok összetett nemzetközi tranzakcióinak – valamennyi adónemre kiterjedő – adótanácsadásával, transzferár dokumentációk készítésével, teljes körű adóátvilágítással, adóhatósági képviselettel és adóügyi bírósági feladatok ellátásával foglalkozom.

Kneitner Lea
okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő
TILEA Tanácsadó Kft.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Forgalmi bonusz

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Cégünk az egyik kereskedelmi partnerének kereskedelmi forgalom után bonuszt ad, melyet nem számláznak, szerződés alapján kerül az utalás során levonásra és könyvelésre. »

Megválaszolva

0 komment

Bankszámlaegyenleg-eltérés

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Önkormányzat könyvelésében hogyan lehet javítani, ha a bankszámla egyenlege nem egyezett meg a könyvelésben szereplő összeggel a 2016. évi záráskor és a 2017. »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi adómentes eszköz értékesítése – áfabevallás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentes vállalkozás tárgyi eszközt értékesít. A kérdésem az lenne, hogy ezt az áfabevallás melyik sorában kell feltüntetni, a 7-es vagy esetleg a 35-ös sorban? »

Megválaszolva

0 komment

Nyíltvégű lízing kezdőrészlet áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértők! Remélem nem siklottam el a megadott válaszok felett, a kérdéseimmel kapcsolatban. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlaneladás

Számvitel

Egy vállalkozás eladta a telephelyét (ingatlan). A foglaló kifizetése megtörtént. Kérdés: a foglalót le kell-e számlázni? A foglaló beszámít-e a vételárba? »

Megválaszolva

1 komment

Tűzifa értékesítése

Általános

Tisztelt Adószakértő! Bt. lábon álló fát vásárolt egy Nemzeti Parktól. A kitermelést maga végzi. Egy részét tűzifának szeretné értékesíteni magánszemélyeknek, illetve tüzépnek. »

Megválaszolva

0 komment

Szigorú számadású nyilvántartás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretnék szíves tájékoztatást kérni. »

Megválaszolva

0 komment

Törzsvásárlói pontgyűjtő rendszer

Számvitel

Cégünk pontgyűjtő rendszer bevezetését tervezi. »

Megválaszolva

0 komment

Csomagolóanyag továbbszámlázása

ÁFA

Üdvözlöm! Korábban feltettem egy kérdést ugyan ezzel a címmel, ehhez szeretném hozzáfűzni, hogy mi nem a termékdíjat szeretnénk továbbszámlázni, hanem a csomagolóanyagot! »

Megválaszolva

2 komment

Költségek megosztása

Általános

Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr! Ügyfelem egy nem akkreditált nyelvoktató kft. Vannak bizonyos események és beszerzések, amelyek költségeit az abban résztvevők fizetik egyenlő arányban. »

Megválaszolva

0 komment

Tagi kölcsön

Általános

Tisztelt Szakértő, Nagyon sok cikk szól arról, hogy tagi kölcsönt kamatmentesen nyújthat a tulajdonos a cégének: "A Ptk. tartalmazza a szívességi kölcsön fogalmát: „6:388. »

Megválaszolva

0 komment

Tevékenységi kör bővítése

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Tisztelt Szakértők! Magyarországi vállalkozás sütemények gyártásába kezd kizárólag belföldön, magánszemélyeknek és adóalanyoknak is. »

Megválaszolva

1 komment

Csomagoló anyag továbbszámlázása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Társaságunk árut vásárol – adott esetben – Szlovákiából. »

Megválaszolva

0 komment

Gépi pénztárbizonylat sztornózása II.

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Előző, azonos című kérdésem: Van-e bármilyen törvényi előírása annak, hogy a gépi úton előállított pénztárbizonylatot hogyan kell sztornózni? »

Megválaszolva

2 komment

Elévülés

Adózás rendje

A 2012-es évre vonatkozó bevalláshoz kapcsolódóan 2013-ban szabtak ki bírságot ügyfelemnek. Tudomásom szerint négy év az elévülési idő. Nem szólította fel a NAV egyszer sem. Elévült-e a büntetés? »

Megválaszolva

0 komment

Gépi pénztárbizonylat sztornózása

Általános

Tisztelt Szakértő! Van-e bármilyen törvényi előírása annak, hogy a gépi úton előállított pénztárbizonylatot hogyan kell sztornózni? Köszönettel »

Megválaszolva

0 komment

Mosózseton

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném abban, hogy az intézmény nevére szóló számlán mosózseton vásárlását kettős könyvvitelben hová kell könyvelni? Van-e bármilyen adóvonzata? Köszönöm a segítséget. »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Mikrogazdálkodói pénztár

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Termékdíj visszaigénylése

Tüske Péter

vámszakértő

Ekáer-bejelentési kötelezettség

Verbai Tamás

jogász

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X