hirdetés
További témák
Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Exportértékesítés előlege

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy kft. szarvasmarhákat értékesített Szerbiába. A vevő előleget fizetett, melyről kiállítottuk az előlegszámlát. Az áfabevallás 1. sorában kell-e szerepeltetni mint előleget? »

Válaszra vár

0 komment

Használtcikk-kereskedelem II.

ÁFA

http://adozona.hu/kerdesek/2018_4_4_Hasznaltcikk_kereskelem_srs Tisztel Szakértő! »

Válaszra vár

0 komment

Általános képzés és költségei

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! A gazdasági társaság (mezőgazdasági tevékenységet folytat) egyik munkavállalója általános képzésen vett részt (kombájn használat) a cég tevékenységéhez kapcsolódóan. »

Válaszra vár

0 komment

Kkv-k beruházási adókedvezménye

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Egy humán egészségüggyel (járóbeteg-ellátás) foglalkozó cég bérel egy kétszintes épületet. A szintek között az akadálymentesítést lifttel lehetett megoldani. »

Válaszra vár

0 komment

Barter ügylet

Általános

Tisztelt Szakértő! A kérdésem barter könyvelésével és áfavonzatával, illetve bevallásával kapcsolatos. Két cég megállapodott szolgáltatás cseréjében még 2017-ben. »

Válaszra vár

0 komment

Válaszra vár

0 komment

Importáru

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném az alábbi eset helyes kezelésében, könyvelésében: Egy kft. árut rendelt Kínából. 2017. november 27-én átutalta az áru teljes értékét az előlegbekérő alapján. »

Megválaszolva

0 komment

Romániából hajó vásárlása

Általános

Tisztelt szakértő Lehetőségunk van cég részére Romániából cégtől hajó vásárlására, melyet bérbe szeretnénk adni. A vásárlásnál az áfa elszámolás hogyan történik? Milyen adók terhelik (gépjáműadó? »

Megválaszolva

0 komment

Használtautó-beszámítás könyvelése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Vállalatunk új céges autót kíván vásárolni, és a régit, ami a vállalat tulajdonában van, be szeretné számíttatni az új autó vételárába. Érdeklődnék mi a könyvelés menete? »

Megválaszolva

0 komment

Használt személygépkocsi értékesítés áfája

ÁFA

Tisztelt Adózóna! Eva hatálya alá tartozó társas vállalkozás használt személygépkocsit vásárolt 2009. évben. A szállító által kibocsátott számla – a hatályos áfatörvény 216. »

Megválaszolva

0 komment

Szemüveg elszámolása

Számvitel

Tisztelt Szakártő! Egyik cégem igazgatója csináltatott egy monitoros munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveget – optometrista igazolást mellékelve – 426 840 forintért. »

Megválaszolva

0 komment

Összesítő nyilatkozat – gyakoriságváltás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az általam könyvelt cég szerepel a köztartozásmentes adózói adatbázisban, a kockázatibiztosíték-nyújtási kötelezettség alóli mentesség miatt fontos, hogy benne is maradjon. »

Megválaszolva

0 komment

Szálláshely-szolgáltatás.

ÁFA

T. Szakértő! Cégünk a megvásárolt ingatlanban szálláshely-szolgáltatást nyújt. A tevékenység besorolása 5590 Egyéb szálláshely-szolgáltatás. X cég a dolgozóit itt szállásoltatja el. »

Megválaszolva

0 komment

Fejlesztési támogatás elhatárolása, elszámolása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Kettős könyvvitelt vezető bt. fejlesztési támogatást kapott eszközbeszerzéshez. 2017. júliusban 50 százalék előleget kapott. 2017. »

Megválaszolva

0 komment

Felnőttképzés

Általános

Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Gyártási jog vásárlása Angliából

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem képeslapok három évre szóló gyártási jogát vásárolta meg Angliából. Kérdésem, hogy ezt az áfabevalláson és az A60-ason kell-e jelenteni? »

Megválaszolva

0 komment

Áfafizetés, ha nem magyar a megbízó

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni az ügyben, hogy ma belföldön teljesít a cég fuvart (tehát a fel- és a lerakó is Magyarországon van), de a megbízó külföldi, akkor kell-e áfát fizetni? »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Éves beszámolókészítési kötelezettség

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Táppénz

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő

Egyszemélyes kft.-tag Ptk. és Mtv. megítélése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X