hirdetés
További témák
Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Díjbekérő alapján utalás következménye

Általános

Tisztelt Adószakértő! Egyik cégünk szerződést kötött épületbontási munkálatokra. »

Válaszra vár

0 komment

Elszámolható-e a vállalkozás költségei között?

Általános

Tisztelt Szakértő? A város forgalmas részén Nemzeti Dohányboltot üzemeltetünk. »

Válaszra vár

0 komment

Láncügylet

ÁFA

Tisztelt Szerkesztőség! »

Válaszra vár

0 komment

Teljesítési időpont a számlán

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelünk egy féléves karbantartási díjról számlát állított ki, az elszámolási időszak 2017.10.01-2018.03.31. A számla kelte 2017.11.13., a teljesítési időpont 2018.06.30. »

Válaszra vár

0 komment

Áfahatár-átlépést követő számla helyesbítés

ÁFA

Sajnos többször előforduló probléma, hogy a vállalkozó nem figyeli az áfahatárt (hiszen például a katás vállalkozónak nem is kell könyvelő...). »

Megválaszolva

0 komment

Teljesítési időpont

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Cégünk értékesített egy beépítetlen ingatlant szintén adóalany vevőjének. Az adásvételi szerződés (kelt 2017. 12. 01. »

Megválaszolva

0 komment

Gépjárműjavítás vállalkozásban.

Általános

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem személygépkocsi-karbantartás, -javítás szolgáltatást végez. »

Megválaszolva

0 komment

Építkezés 5 millió forint áfa-visszaigénylés

ÁFA

Önerőből építkezésbe fogtunk. Vettünk egy bontásra ítélt házat, és az alapokig le is bontottuk. A helyére, és egy még egyszer akkora területre egyben egy új családi házat tervezünk felépíteni. »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi vállalkozás Magyarországon nyújtott szolgáltatásának áfavisszaigénylése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésemre kérem szíves tájékoztatását: Egy angol társaság Magyarországon informatikai szolgáltatást nyújtott. Erről szerződés és számla is készült. »

Megválaszolva

0 komment

Szolgáltatásnyújtás – közösségen belül – három szereplő

ÁFA

Tisztelt Adószakértő! 2017.12.02-én feltett kérdésemre megkaptam a választ, köszönöm! A kérdés az alábbi volt: Tisztelt Szakértő! Magyar kft. egy német adóalanynak (kft. »

Megválaszolva

1 komment

Szolgáltatásnyújtás – közösségi adószám

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Magyar kft. egy német adóalanynak (kft.-nek) végez Magyarországon szolgáltatást. A szolgáltatás számítógépes programozás, szoftverfejlesztés, egyéb számítástechnikai tevékenység. »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi mentesság választása áfában

Általános

Mire kell figyeljen a könyvelő áfából való kilépéskor, áfa alanyi mentesség választásakor? Különös tekintettel a tárgyi eszközökre vonatkozóan? Köszönettel! »

Megválaszolva

0 komment

Szaktanácsadás számlázása

Általános

Tisztelt Adózóna! Mg.i,erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcs. egyéni és csoportos szaktanácsadás(Felhívás kódszáma:VP1-2.1.1-2.1.2-17)c. pályázat kapcsán: A szaktan. »

Megválaszolva

0 komment

Általános forgalmi adó

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Kérem, legyenek segítségemre az alábbi ügylettel kapcsolatosan, segítsenek válaszukkal a helyes jogértelmezésben és jogalkalmazásban. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa-visszaigénylés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Legyen szíves tájékoztatást adni az alábbiakra vonatkozóan. Egy társaság tevékenységei között szerepel a gépjármű-bérbeadás. »

Megválaszolva

0 komment

Raklap számlázása fordított áfás terméknél

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A 142. paragrafus alá tartozó vas- és acélterméket ad el ügyfelem belföldön, ezt raklapon adja el, amit ki is számláz, szintén fordított adózással. Kérdésem, hogy ez helyes-e? »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Személygépjármű áfája

ÁFA

Tisztelt Nagy Norbert! http://adozona.hu/kerdesek/2017_9_13_szemelygepjarmu_AFa_lqr Köszönöm korábbi válaszát. Sajnos felmerült bennem egy-két kérdés. Az egyik a cégautóadó kérdése. Az 1991. »

Megválaszolva

0 komment

Számlakiállítás külföldi anyavállalatnak

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Cégünk pénztárgépeket vásárolt, helyeztetett üzembe, illetve régieket kivont a forgalomból. Az elvégzett munkáról belföldi cégtől nevére szóló számlát kapott. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa teljesítési dátum

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy kft. a tervezői munkáját elvégezte (befejezte) 2017.03.17-én, de a munka elvégzéséről a teljesítésigazolást csak 2017.11.13-ei dátummal kapta meg. »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Mikrogazdálkodói pénztár

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Termékdíj visszaigénylése

Tüske Péter

vámszakértő

Ekáer-bejelentési kötelezettség

Verbai Tamás

jogász

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X