További témák
Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Különbözet szerinti adózás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Használt személygépkocsit szeretnénk behozni Németországból továbbértékesítési céllal. »

Megválaszolva

0 komment

Különbözeti áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Különbözeti áfa alá tartozó tevékenységet folytató régiségkereskedő 100 ezer forint feletti összegű készpénzes számlát állított ki. »

Megválaszolva

0 komment

Autókereskedés, használt autó átminősítés, áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy autókereskedő cég 2017. 08. hóban felvásárolt (beszámítással) magánszemélytől egy használt személygépkocsit. »

Megválaszolva

0 komment

Regisztrációs adó

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Társaságunk használtautó-kereskedelemmel foglalkozik, a különbözeti adózás hatálya alá bejelentkezve. »

Megválaszolva

0 komment

Áfakorrekció

ÁFA

Tisztelt Szakértő! 2013. 04.16-án vásárolt ingatlan eladásra kerül. 22 millió forintért vásároltuk. 2014.02.04-én beruházás keretében 14 millió forint az ingatlanra lett aktiválva. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésre kérném válaszát. Magyarországi autókereskedelemmel foglalkozó cég Romániába magánszemélynek értékesíthet-e áfamentesen használt gépjárművet? »

Megválaszolva

0 komment

Közösségen belüli beszerzés

ÁFA

Áfás teherfuvarozó 2016-ban Németországból használt teherautót vett 8900 euróért. Ezt az áfa-bevallásban feltüntettük a 14-es és 69-es soron, megy az összesítő nyilatkozaton. »

Megválaszolva

0 komment

Teszt motor értékesitésének könyvelése

Általános

Tisztelt Szerkesztő! Motor kereskedés, amely új és használt motorokat értékesít, új motort vásárol teszt motornak. A 2-es számla osztályba a készletek között tartom nyilván. »

Megválaszolva

1 komment

Elektromos autó – tao-kedvezmény

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném annak megítélésében, hogy a 1996. évi LXXXI. »

Megválaszolva

0 komment

Tesztautó

Számvitel

Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Üzemanyag-megtakarítás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdések merültek fel, és szeretnék ezekben segítséget kérni. »

Megválaszolva

0 komment

Tesztmotor beszerzése

ÁFA

Motorkereskedő kft. az importőrtől új motorokat vásárol, a 4 darab motort tesztmotorként kívánja használni. Természetesen ilyenkor a készletekben tartjuk nyilván, az áfát nem vonjuk le. A kft. »

Megválaszolva

0 komment

Éves autópálya-matrica

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Társas vállalkozás magánszemély tagja saját (nem céges) személygépkocsijával heti rendszerességgel utazik vidékre a társaság tevékenységével kapcsolatos ügyek intézése céljából. »

Megválaszolva

0 komment

Eredménytartalékból jegyzett tőke emelése

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Jelentős eredménnyel rendelkező kft. jegyzett tőkét szeretne emelni az eredménytartalékból. »

Megválaszolva

0 komment

Ügynöki szolgáltatás – közvetített ügylet teljesítési helye

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni a következő kérdésben. Adott egy magyar társaság, amely ügynöki szolgáltatást nyújt. »

Megválaszolva

0 komment

Vállalkozás lakásingatlanának felújítása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Gyógyszerészeti kft. lakásingatlanán teljes körű sajátrezsis felújítást végez. A felújítás befejezése után a felújított lakásingatlant áfásan fogja bérbe adni. »

Megválaszolva

0 komment

Díjbekérős, időszakos elszámolású szolgáltatás számlázási tudnivalói, áfa teljesítése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Társaságunk informatikai szolgáltatást (domain+tárhely) nyújt partnerének A szolgáltatás díjáról díjbekérőt küldünk ki a vevőnek. »

Megválaszolva

0 komment

Ingyenes átadás EU-ból

Általános

Tisztelt Szakértő! A cég Ausztriából kapott ingyenesen két nagyon régi betonkeverőt, amit egy külsős cég szállított Magyarországra, melyhez EKAER számot is kértek. Számla nem került kiállításra. »

Megválaszolva

0 komment

Támogatás vagy bevétel?

Általános

Egy profitorientált gazdasági társaság honlapján keresztül lehetne támogatni az ott regisztrált felhasználók ötleteinek a megvalósulását. Ezzel kapcsolatos kérdéseim: 1. »

Megválaszolva

0 komment

Osztalék kifizetés devizában

Általános

Forintban megállapított osztalékot a tulajdonos devizaátutalással venné fel, mivel a devizaszámlán áll rendelkezésre nagyobb összegű euró. »

Kérdések és válaszok

Jövedéki adó – sörértékesítés

Adózóna.hu szerkesztőség

kérdések és válaszok

Csecsemőgondozási díj harmadik gyermek után

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő

Jogviszony tisztázása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X