hirdetés
További témák
Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Tárgyi eszköz – áfaarányosítás alanyi mentesség miatt

ÁFA

Az azonos témában 2017.01.26-án felmerült kérdéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. A korábbi kérdés linkje: http://adozona. »

Válaszra vár

0 komment

Ingatlanértékesités adózása, áfa és egyéb adók

Általános

Társaság magánszemélytől 2015. évben ingatlant (lakást) vásárolt. A magánszemély nem volt alanya az áfának. A társaság a Tao szabályai szerint évente 2 százalék értékcsökkenést számolt el. »

Válaszra vár

0 komment

Nyíltvégű pénzügyi lízingelt gépkocsi áfájának visszaigénylése

Általános

Tisztelt Szakértő! - nyíltvégű pénzügyi lízinget vett igénybe egy kft., a lízingelt tárgy új személygépkocsi - 6 084 000 forint a bruttó értéke - A kft. »

Megválaszolva

0 komment

Áfalevonás alanyi adómentes határ átlépésekor

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentes szálláshely-szolgáltató 2017-ben átlépi a 8 millió forintos alanyi adómentesség választására jogosító értékhatárt. »

Megválaszolva

0 komment

EU-ból tárgyieszköz-beszerzés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy magyarországi vállalkozás tárgyi eszközt szeretne beszerezni, melynek értéke 50 ezer euró, az eladó lengyelországi magánszemély. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa

Számvitel

Az alábbi kérdéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. 2017.10.18-án kelt 10.03-i teljesítésű számla kifizetési határideje 2018.04.30., bruttó összege 18 000 eFt, az áfa összege 3826 eFt. »

Megválaszolva

0 komment

Kötbér összegével csökkentett számla kiállítása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A lakásszövetkezet egy megrendelt nagyobb mértékű beruházás szerződésekor kikötötte késedelmes teljesítés esetére a kötbér megfizetését. »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi vállalkozás, belföldi ingatlanon végzett munka

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Szeretném állásfoglalását kérni az alábbi ügyben: Szlovák kivitelező cég Magyarországon ingatlanhoz kapcsolódó munkákat végez (ácsmunka, kőműves stb...). »

Megválaszolva

0 komment

Áfa

ÁFA

Fuvarozással foglalkozó kft. belföldi adóalanytól kap megbízást Olaszország–Budapest viszonylatban. Az árut más fuvarozó Budapestről továbbszállítja Oroszországba. »

Megválaszolva

0 komment

Távolsági kereskedő adóalany utólagos áfaregisztrációja Magyarországon

ÁFA

Tisztelt Szakértő! EU-s online kereskedő adóalany értékesítései magyar magánszemély vevői felé 2015. december 1-jén elérték az áfatörvény 30. paragrafusa szerinti 35 000 eurós értékhatárt. »

Megválaszolva

0 komment

Termékbeszerzés Japánból

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Áfás egyéni vállalkozó interneten keresztül Japánból rendelt a tevékenységéhez szükséges anyagot, amely értéke 20 000 Ft alatti összeg. Vámhatározat nem érkezett. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Kivaalany iparűzésiadó-előlege

Kata, kiva

2017.01.01-től több ügyfelünk is áttért a társasági adóról a kivára. Ezzel kapcsolatos kérdéseink: 1. Az előző évben 100 millió forint nettó árbevételt elérő társaságokra vonatkozik-e 2017. »

Megválaszolva

0 komment

Ekáer biztosíték

Általános

Tisztelt Szakértő! Ekáeresek vagyunk, de a 9. hónapra töröltek minket a köztartozásmentes adatbázisból. »

Megválaszolva

0 komment

Alvállalkozó, közvetített szolgáltatás-iparűzési adó

Általános

Tisztelt Cím! Társaságunk reklámfilmeket gyárt. »

Megválaszolva

0 komment

Ford Tranzit

Társasági adó / Innovációs járulék

Egy kft. vásárolt csukott hátterű, elől 3 üléses Ford Tranzitot. A vásárlás célja bérbeadás vezetővel vagy anélkül és közúti árufuvarozás. Kérdés: a gépjármű után lehet-e értékcsökkenést számolni? »

Megválaszolva

0 komment

Szlovákiában benzin vásárlása

Általános

Tisztelt Szakértő! Vállalkozó bankkártyás fizetéssel benzint vásárolt Szlovákiában. A számlán nincs vevő, név feltüntetve, azt állítja, nem állítottak ki más számlát. »

Megválaszolva

0 komment

Olaszországban gázolaj vásárlása

Általános

Tisztelt Szakértő! Vállalkozás autómentés végez, útközben Olaszországban több helyen is tankolt, bankkártyával fizetett. »

Megválaszolva

0 komment

Előlegszámla

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Tavaly decemberben kiállított proformához, majd előlegszámlához (az átutalt pénzről) tartozóan a mai napig nem történt teljesítés. »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Kata táppénz

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő

Tb-kiskönyv kitöltése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X