További témák
Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Mobil internet áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A céges telefonelőfizetések mobil internetet tartalmaznak. A számlán ez SZJ 64.20.18. »

Válaszra vár

0 komment

Terven felüli értékcsökkenés

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk egy öntözéses beruházásra kívánt pályázni. A korábbi évek tapasztalatai alapján, a pályázat mielőbbi benyújtása érdekében, ill. »

Válaszra vár

0 komment

Ingatlanon karbantartási munkálatok megtérítése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Kft. önkormányzattól bérel ingatlant (az önkormányzat adómentesen számlázza a bérleti díjat a kft. felé). »

Válaszra vár

0 komment

Személygépkocsi üzemanyag-elszámolása

Általános

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem (kft.) személygépkocsit bérel tartós bérlet konstrukcióban. A személygépkocsit az ügyvezető használja. A kapcsolódó üzemanyagot elszámolja számlák alapján. »

Megválaszolva

0 komment

Hollandiából vásárolt új személygépkocsi

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném állásfoglalását. Egy kft. Hollandiából új hibrid személygépkocsit vásárolt továbbértékesítés céljából. »

Megválaszolva

0 komment

Biztosítás továbbszámlázása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk nyergesvontatót bérel egy másik vállalkozástól. A bérleti díjat havonta számlázzák (áfás), a casco díját negyedévente, szintén áfával növelten. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa visszaigénylése alanyi mentesként, végelszámolás miatt

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Fogós kérdéssel állok szemben, és nem kaptam eddig megnyugtató választ kérdésemre. Végelszámolási folyamat könyvelésével bíztak meg. Ügyfelem 2016. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa-kérdés

ÁFA

Magyar vállalkozás kezeli EU országbeli cég (nincs magyar letelepedése) facebook oldalát és HUF-os áfás számlát állít ki nekik. Helyes ez az eljárás? Válaszukat előre is köszönöm. »

Megválaszolva

0 komment

Különbözeti adózás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Társaságunk veteránautók felújításával foglalkozik, ehhez különböző használt autókat vásárol, több esetben magánszemélytől, ill. különbözeti áfát alkalmazó vállalkozásoktól. »

Megválaszolva

0 komment

Társaságiadó-kedvezmény a Tao. 22/A. § alapján

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelet Szakértő! Társaságunk a 2016. évben beruházási céllal pénzintézeti hitelt vett fel. A hitelszerződés szerint a hitel egy konkrét beruházáshoz kötődik. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa

ÁFA

Tisztelt Adózóna! Cégünk nyomástartóedény-gépész hatósági jellegű képzést tart a 2/2016. (1. 5.) NGM r. 2. számú mellékletének megfelelően. Kérdés: a számlán kell-e áfát felszámítanunk? »

Megválaszolva

0 komment

Német adószámmal rendelkező magyar állampolgártól igénybevett szolgáltatás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Következő témakörben szeretnénk szakmai segítségnyújtásukat kérni. »

Megválaszolva

0 komment

Személyszállítás alvállalkozóként

ÁFA

Tisztelt Adózóna! Személyszállítási alvállalkozói szerződést köt két magyar székhelyű cég. Az alvállalkozói szerződés szerint EU-s országba végez személyszállítási tevékenységet az alvállalkozó. »

Megválaszolva

0 komment

Lengyel termék beszerzése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét az alábbi, áfával kapcsolatos kérdésben. Intézményünk egyházi általános iskola, alanyi adómentes, és nem rendelkezik közösségi adószámmal. 2017. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi termékbeszerzés előlegének áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Cégünk közösségi termékbeszerzésre előleget fizetett március hónapban. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlan értékesítése

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szerkesztő! Ügyfelem ingatlant értékesített, mely épületből és a hozzá tartozó telekből áll. Az értékesítéskor a nyilvántartási értéket a könyvelésben a 8-ason kivezettem. »

Megválaszolva

0 komment

Utazási iroda

Általános

Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Áfa arányosítása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Állatmenhelyt működtető alapítványunkat adományokból tartjuk fenn. Emellett néhány környező önkormányzattal szerződést kötve látunk el gyepmesteri tevékenységet. »

Megválaszolva

1 komment

Használt autó javítása – áfalevonás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Használt autók forgalmazásával foglalkozó vállalkozónak időnként javításokat kell elvégeztetnie a továbbértékesítésre szánt autókon. »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Jeleléti ív vezetése

dr. Kéri Ádám

ügyvéd

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X