hirdetés
További témák
Nagy Norbert adószakértő

A Pannon Egyetemen végezett közgazdászként, majd 2006-ban adószakértői képesítést szerzett (regisztrált okleveles forgalmi adó és nemzetközi adószakértő). Tulajdonosként több mint tíz éve a cégeit vezetem, melyek a számviteli, adózási, pénzügyi, bér- és munkaügyi feladatok területén nyújtanak szolgáltatást.

Pályafutása során átfogó tapasztalatra tett szert a gazdasági társaságok átalakulása, akvizíciók kapcsán felmerülő adójogi, pénzügyi és számviteli feladatokban, aktívan részt vett integrált vállaltirányítási rendszerek bevezetésében, üzleti tranzakciók előzetes pénzügyi átvilágításában, holdingstruktúrák kialakításában és működtetésében.

A Global Tax-Office Kft. tulajdonos-ügyvezetőjeként a hazai és nemzetközi ügyfeleket segíti számviteli és adóügyi kérdésekben, tanácsadást nyújt bel- és külföldi ügyletekhez kapcsolódó adózási, adótervezési témákban.

Kiemelt területei a társasági adó, általános forgalmi adó, de hatóság előtti képviseletet biztosít vagyonosodási vizsgálatokban és egyéb adóhatósági eljárásokban is.

Nagy Norbert elérhetősége: http://globaltaxoffice.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Átalakulás kft.-vé

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Egy bérbeadással foglalkozó bt. tulajdonában kereskedelmi hasznosítású ingatlan van, amelynek a könyv szerinti értéke kb. tizede a jelenlegi forgalmi értéknek. A bt. kft. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa-önellenőrzés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A következő problémával kapcsolatosan kérném a segítségét: egy cég által 2017 júliusában beszerzett anyagot fordított áfásan számlázták ki. »

Megválaszolva

0 komment

http://adozona.hu/kerdesek/2017_11_7_webshop_xjg

ÁFA

Tisztelt Szakértők! Ha a vállalkozás ettől az évtől kezdve alanyi mentes adózóvá válik az áfa szempontjából, akkora a nyugtát pótló számla lehet áfamentes? »

Megválaszolva

0 komment

Közösségen belüli termékértékesítés

ÁFA

Magyarországi cég Luxemburgban bejegyzett cégnek értékesít árut. A luxemburgi cégnek van regisztrált magyar közösségi adószáma. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Szervizdíj könyvelése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Hogyan könyveljük a szervízdíjat, melyek a kontírozási lépései? »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi szolgáltatás

ÁFA

Tisztelt Szakértők! USA székhellyel rendelkező vállalkozásnak van szlovén EU adószáma. Reklámszolgáltatást nyújt magyarországi székhelyű áfaalanynak. »

Megválaszolva

0 komment

Áfabevallás közösségi szolgáltatásnyújtás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Magyar cég szolgáltatást nyújt közösségi adóalany részére, a számlázás euróban történik, az áfatörvény 37. § (1) bekezdése alapján áfamentesen. Közösségi adószáma mindkettőnek van. »

Megválaszolva

0 komment

Webáruház termékének külföldi értékesítése és az áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Magyarországi webáruház külföldre (unión belül) terméket értékesít, elsősorban magánszemélyek részére. »

Megválaszolva

0 komment

Üzemanyag-felhasználás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás üzemanyagköltségeinek csökkentése céljából tartályban vásárolt nagy mennyiségű gázolajat. »

Megválaszolva

0 komment

Önkormányzat – áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az alábbi ügyben kérnénk segítségét. Egy közhasznú státuszú, alanyi mentes civil szervezet pályázati forrásból felújított egy önkormányzati épületet. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa-visszaigénylés 2018

ÁFA

Tisztelt Szakértő! 2018. január hóra 5 millió áfa-visszaigénylése van az ügyfelemnek. A bevallási nyomtatvány első lapján jelöltem, hogy visszakérjük. A harmadik kockában [nyilatkozat az Art. 64. »

Megválaszolva

6 komment

Pénzforgalmibankszámla-nyitási kötelezettség

ÁFA

Alanyi mentes, katás, közösségi adószámmal rendelkező egyéni vállalkozónak kötelező-e pénzforgalmi bankszámlát nyitnia vagy használhatja a saját fizetési bankszámláját? »

Megválaszolva

0 komment

Költségtérítés és utalványok átadása

Általános

Tisztelt Szakértő! Kettős könyvvitelt vezető vállalkozás 2018. január hónapban téríti meg munkavállalójának kiküldetési rendelvény alapján 2017. »

Megválaszolva

0 komment

Autóroncs-értékesítés, áfa

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás zárt végű lízing keretében személygépkocsit vásárolt. Az áfát természetesen nem vonta le. A jármű egy balesetet követően totálkárosra tört a biztosító szerint. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségen belüli értékesítés magánszemélynek

Általános

Tisztelt Cím! Mentes az adó alól a közösségen belüli termékértékesítés magánszemély részére? »

Megválaszolva

0 komment

Áfa önrevizió

ÁFA

Kell-e önrevíziózni a 2018, 01. 22. dátummal küldött fél évnyi számlahalmazt, amely az előző évi DÉMÁSZ áramszámlák és a Nemzeti Közművek szolgáltatóváltása miatt alakult ki. »

Megválaszolva

0 komment

Eszig

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy nyomtatványboltos értékesített nyugtát. Adott negyedéven belül ezt a nyugtát visszavételezi, és eladja egy másik adóalanynak. »

Megválaszolva

1 komment

Telephely bejelentése, áfa

Általános

Tisztelt Szakértők! Cégünk vásárolt egy romos lakóingatlant (lakóház, gazdasági épület), amit le fog bontani. Bontási engedély nem szükséges, bejelentési kötelezettsége lesz csak. »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Önkéntes tartalékos katona pótszabadsága

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkáltató kioktatási kötelezettsége

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Átalakulás kft.-vé

Nagy Norbert

adószakértő

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X