hirdetés
További témák
Kérdést teszek fel Választ keresek

Szakértőinktől kizárólag előfizetők kérdezhetnek. Ha kérdést kíván feltenni, kérjük, lépjen be, ha pedig még nem előfizetőnk, itt elolvashatja, milyen előnyökkel jár az éves Adózóna előfizetés!

hirdetés
hirdetés

Megválaszolva

0 komment

Használtcikk-kereskedelem II.

ÁFA

http://adozona.hu/kerdesek/2018_4_4_Hasznaltcikk_kereskelem_srs Tisztel Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Exportértékesítés előlege

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy kft. szarvasmarhákat értékesített Szerbiába. A vevő előleget fizetett, melyről kiállítottuk az előlegszámlát. Az áfabevallás 1. sorában kell-e szerepeltetni mint előleget? »

Megválaszolva

0 komment

Kkv-k beruházási adókedvezménye

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Egy humán egészségüggyel (járóbeteg-ellátás) foglalkozó cég bérel egy kétszintes épületet. A szintek között az akadálymentesítést lifttel lehetett megoldani. »

Megválaszolva

0 komment

Általános képzés és költségei

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! A gazdasági társaság (mezőgazdasági tevékenységet folytat) egyik munkavállalója általános képzésen vett részt (kombájn használat) a cég tevékenységéhez kapcsolódóan. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségen belüli partnertől szolgáltatás igénybevétele

ÁFA

Alanyi adómentes vállalkozásunk közösségen belüli partnertől kulturális szolgáltatást vesz igénybe, konkrétan: a román partner Magyarországon (nálunk) tart előadást. »

Megválaszolva

0 komment

Importáfa visszaigénylése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Cégünk bérmunkát végez egy német vevő számára, aki Törökországból vásárolja az alapanyagot. »

Megválaszolva

0 komment

Egyszerűsített foglalkoztatás

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az egyszerűsített foglalkoztatáson belül a munkaszerződésekre vonatkozik. »

Megválaszolva

0 komment

Üzemanyag-megtakarítás alkalmi munkavállalónál

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy az üzemanyag-megtakarítás alkalmi munkavállaló esetén érvényesíthető-e, kifizethető-e? Segítséget előre is köszönöm! »

Megválaszolva

0 komment

Kiegészítő tevékenységű katás nyugdíj szüneteltetése mellett

Kata, kiva

Öregségi nyugdíjban részesülő orvos nyugdíja szüneteltetése mellett közszolgálati jogviszonyban dolgozik. Emellett katás egyéni vállalkozást szeretne indítani. »

Megválaszolva

2 komment

Egyszerűsített foglalkoztatás – bérpótlék

Munkajog

Tisztelt Adózóna! Egyszerűsített foglalkoztatás esetében kell-e túlmunkadíjat és pótlékot fizetni a munkavállalónak? Ha igen, melyik jogszabály alapján? »

Megválaszolva

0 komment

Importáru

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném az alábbi eset helyes kezelésében, könyvelésében: Egy kft. árut rendelt Kínából. 2017. november 27-én átutalta az áru teljes értékét az előlegbekérő alapján. »

Megválaszolva

0 komment

Jár-e vasárnapi pótlék?

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Cégünk egy virágboltnak könyvel, amely vasárnap is nyitva van. Kérdésem, hogy a dolgozóknak jár-e vasárnapi pótlék? Válaszát előre is köszönöm. »

Megválaszolva

0 komment

Megbízás és az idő viszonya II.

Munkajog

Tisztelt Hajdu-Dudás Mária! Köszönöm alapos válaszát azonos című kérdésemre. Annyit pontosítanék, hogy a megbízott nem kisadózó vállalkozó, hanem adószámos magánszemély. »

Megválaszolva

0 komment

Gyedről visszatérő dolgozó elbocsátása

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Kolléganőnk harmadik gyermeke betölti a 3. életévét. A munkavállaló szeretne visszajönni dolgozni, de a korábbi foglalkoztatástól eltérően csak 4 órát tudna vállalni. »

Megválaszolva

0 komment

Fizetési előleg

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Dolgozóink közül többen élnek a fizetési előleg lehetőségével. Sok esetben már a bérfizetést követő napon jönnek a következő előlegért. »

Megválaszolva

0 komment

Vasárnapi bérpótlék

Munkajog

Munkaidőkeretes foglalkoztatás esetében a kávézó vasárnapi napon is nyitva tart és egyműszakos munkarendben kerülnek beosztásra a dolgozók. Jár a munkavállalóknak a vasárnapi bérpótlék? »

Megválaszolva

0 komment

Lízing áfa-visszaigénylés és cégautóadó kapcsolata

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Nyílt végű pénzügyi lízing esetén az áfa visszaigényelhető. De mivel személygépkocsiról van szó, nyilvánvalóan van magánhasználat. »

Figyelem! Bezárás

Kedves Előfizetőnk! A Kérdések és válaszok menüpont alatt egyszerre 100 db kérdés megfigyelésére van lehetőség. Ön elérte ezt a határt, így újabb kérdés követését úgy tudja beállítani, ha a korábbiakból töröl. A törléssel csak a saját megfigyelését törli, a kérdéseket természetesen továbbra is megtalálja az oldalon.

Kérjük, várjon! Kérjük, várjon!

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
hirdetés
2018 április
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X