hirdetés
További témák
dr. Kelemen László adószakértő, jogász


Jogász végzettségű, ügyvédi szakvizsgával, valamint banki szakjogászi oklevéllel rendelkező adószakértő.

Pályáját a Pénzügyminisztérium forgalmi adók főosztályán kezdte 2000-ben. Hazánk uniós csatlakozásával László jogalkotási, valamint jogalkalmazási feladatot látott el a minisztériumban, emellett a közösségi jogalkotási folyamatban is részt vállalt, rendszeresen vett részt bizottsági munkacsoportok ülésein is.

2005-ben a Deloitte Zrt (nemzetközi adótanácsadó cég) csapatához csatlakozott, ahol elsősorban nemzetközi cégeknek nyújtott adótanácsadási szolgáltatásokat. A forgalmi adózási területen kívül elsősorban a lízingügyletek és banki-pénzügyi- tranzakciók kérdéseinek adózási kezelésében szerzett jelentős tapasztalatokat.

2012-ben szenior menedzser beosztásból hagyva el a Deloitte-ot egy hazai tanácsadó cégnél helyezkedett el, majd 2015 júniusától saját adószakértői cégét vezeti. Az ATA Solution Kft. elsősorban hazai és nemzetközi nagyvállalatok adózási ügyeiben nyújt segítséget. László a pénzügyi szektorban szerzett tapasztalatai mellett jelentős ismeretet szerzett gyártó- és kereskedő (FMCG) cégeket, számítástechnikai és ingatlanszektorban működő vállalatokat érintő forgalmi adózási, társasági adózási, illetve helyi iparűzési adózási kérdéseiben is.

Az általános adótanácsadási feladatokon túl egyes jelentős értékű tranzakciók komplex adózási tervezésében és megvalósításában segíti ügyfeleit, emellett pedig adószakértőként ellátja az adózók képviseletét adóellenőrzési eljárásokban is.

László számos cikk és könyv szerzője, társszerzője (társszerzőként legutóbbi munkája a Nagy Áfa Kézikönyv). Publikációi mellett rendszeresen ad elő adózási témájú konferenciákon, szakmai rendezvényeken.


dr. Kelemen László
adószakértő, jogász
ATA Solution Kft.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

ENSZ részére kiállított számla

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Budapesti székhelyű kft. szolgáltatást nyújt az ENSZ FAO Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezete részére. A szervezet székhelye Rómában van. »

Válaszra vár

0 komment

Jogutódnál számla befogadhatósága

ÁFA

Tisztelettel szeretném az alábbiakban a segítségüket kérni. Cégünk október 1-jével cégformát váltott, bt.-ből kft.-vé alakult, ezáltal új adószámot is kapott. »

Válaszra vár

0 komment

Ki írhatja alá a számlát?

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Eddig mind a belföldi, mind az exportra vonatkozó számlákat az ügyvezető írta alá, exportszámla esetén le kellett adni a vámkezeléshez az aláírási címpéldány másolatát is. »

Válaszra vár

0 komment

Egyenes helyett fordított áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Abban kérném segítségét, hogy a tévesen egyenes áfával kiállított számla esetén melyik adóbevallási időszakban szükséges a korrekciós bizonylatokat elszámolni? »

Válaszra vár

0 komment

Áfa egészségügyi szolgáltató kft.-nél

ÁFA

Egészségügyi szolgáltató kft. árbevételének 90 százaléka az OEP-től származik. »

Válaszra vár

0 komment

Munkabérelőleg

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Munkavállaló 6 havi egyenlő részletben visszafizetendő munkabérelőleget kért. Közben érkezett neki köztartozásból eredő végrehajtás. »

Válaszra vár

0 komment

A számla kötelező tartalmi előírásai közé tartozik-e?

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A számla kötelező tartalmi előírásai közé tartozik-e, hogy hányadik példánya a számlának, illetve, az a megjelölés, hogy eredeti példány? Köszönöm Sz.L: »

Válaszra vár

0 komment

Teljesítés napja a számlán

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Nagykereskedésünk egyik vevője vissza kívánja utasítani számlánkat, mert azon a teljesítés napja szombati nap és akkor vállalkozása zárva tart. »

Megválaszolva

0 komment

Számlázás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő. Olaszországi székhellyel és közösségi adószámmal rendelkező vevő megmunkálás céljából félkész terméket ad át magyarországi székhelyű kft. »

Megválaszolva

0 komment

Elektronikusan nyújtott szolgáltatás

ÁFA

Egy 2017-ben alakult kft. olyan internetes oldalt fog üzemeltetni, amiről havi előfizetési díj ellenében korlátlanul lehet online nézni filmet. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Papírgyűjtés áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Iskolánk papírgyűjtést szervezett. »

Megválaszolva

0 komment

Import szolgáltatás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Import szolgáltatásról kapunk számlát, esetenként a számlán teljesitési dátum és számla kelte is szerepel. »

Megválaszolva

0 komment

Kiállított számla módosítása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Ingatlanbérbeadásról áfásan került kiállításra minden hónapban a számla. A bérbeadó nem választott áfakötelezettséget az ingatlanbérbeadásra. »

Megválaszolva

0 komment

Készpénzfizetési számla és időszakos elszámolású szolgáltatás

ÁFA

Tisztelt Adózóna! A következő ügylet áfaszemponból való megítélésében kérem a segítségüket. »

Megválaszolva

1 komment

Időszakos elszámololású számla áfa-önellenőrzése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! 2017.október hónapban egy megállapodás felülvizsgálata során derült ki, hogy az "IDŐSZAKOS ELSZÁMOLÁSÚ" kimenő számláinkon 2017. április hónaptól rossz szorzót alkalmaztunk. »

Megválaszolva

0 komment

Termékvisszaküldés

ÁFA

Vevőnk a 2017. májusban szállított termékből októberben visszaküldött pár darabot minőségi reklamáció miatt. »

Megválaszolva

0 komment

Fordított áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlanbérbeadás

ÁFA

Kft. vásárolt egy üzletet 18 évvel ezelőtt, melyről áfás számlát kapott. A társaság akkor levonta az áfa összegét bevallásában. Ezidáig saját vállalkozását működtette az üzletben. »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Kata táppénz

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő

Tb-kiskönyv kitöltése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X