hirdetés
További témák
dr. Kelemen László adószakértő, jogász


Jogász végzettségű, ügyvédi szakvizsgával, valamint banki szakjogászi oklevéllel rendelkező adószakértő.

Pályáját a Pénzügyminisztérium forgalmi adók főosztályán kezdte 2000-ben. Hazánk uniós csatlakozásával László jogalkotási, valamint jogalkalmazási feladatot látott el a minisztériumban, emellett a közösségi jogalkotási folyamatban is részt vállalt, rendszeresen vett részt bizottsági munkacsoportok ülésein is.

2005-ben a Deloitte Zrt (nemzetközi adótanácsadó cég) csapatához csatlakozott, ahol elsősorban nemzetközi cégeknek nyújtott adótanácsadási szolgáltatásokat. A forgalmi adózási területen kívül elsősorban a lízingügyletek és banki-pénzügyi- tranzakciók kérdéseinek adózási kezelésében szerzett jelentős tapasztalatokat.

2012-ben szenior menedzser beosztásból hagyva el a Deloitte-ot egy hazai tanácsadó cégnél helyezkedett el, majd 2015 júniusától saját adószakértői cégét vezeti. Az ATA Solution Kft. elsősorban hazai és nemzetközi nagyvállalatok adózási ügyeiben nyújt segítséget. László a pénzügyi szektorban szerzett tapasztalatai mellett jelentős ismeretet szerzett gyártó- és kereskedő (FMCG) cégeket, számítástechnikai és ingatlanszektorban működő vállalatokat érintő forgalmi adózási, társasági adózási, illetve helyi iparűzési adózási kérdéseiben is.

Az általános adótanácsadási feladatokon túl egyes jelentős értékű tranzakciók komplex adózási tervezésében és megvalósításában segíti ügyfeleit, emellett pedig adószakértőként ellátja az adózók képviseletét adóellenőrzési eljárásokban is.

László számos cikk és könyv szerzője, társszerzője (társszerzőként legutóbbi munkája a Nagy Áfa Kézikönyv). Publikációi mellett rendszeresen ad elő adózási témájú konferenciákon, szakmai rendezvényeken.


dr. Kelemen László
adószakértő, jogász
ATA Solution Kft.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Áfateljesítés kelte számlán

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Segítséget kérnék, milyen teljesítési időponttal kell számlázni az alábbi szerződés (részlet) alapján? Kell-e előlegszámlát kiállítani? »

Megválaszolva

0 komment

Időszakos elszámolás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem fuvarozással foglalkozik. Az egyik nagy üzemanyag-értékesítő cégnél ügyfélkártyával rendelkezik. »

Megválaszolva

0 komment

Közüzemi díj továbbszámlázása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Városi önkormányzat mint bérbeadó bérbe adott egy ingatlanrészt vendéglátó kft. mint bérlő részére. »

Megválaszolva

0 komment

Láncügylet harmadik országból EU-ba

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Új ügyfelünk, egy belföldi kft. energiakereskedő, pontosabban szénnel kereskedik. Oroszországból viszik vasúton a szenet Lengyelországba. »

Megválaszolva

0 komment

Felszámolás alatt álló cég bérleti díja

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném állásfoglalását: Van egy felszámolás alatt lévő cég, amely havonta bérleti díjat számláz ki nettó 100 000 forint értékben. »

Megválaszolva

0 komment

Előlegszámla

ÁFA

Ügyfelem alvállalkozási szerződést kötött, a Megrendelő a vállalkozói díj – áfa nélküli összeg – 60 százalékának megfelelő előleget fizetett augusztus hónapban, amelyről úgy gondolom Ügyfelemnek... »

Megválaszolva

1 komment

Kft. ingatlanértékesítése

ÁFA

Ügyfelünk (az általános szabályok szerint áfaalany) 2015 áprilisában vásárolt egy üzlethelyiséget. Az eladó cég adószámából látjuk, hogy az általános szabályok szerinti áfaalany. »

Megválaszolva

0 komment

Előlegszámla

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Abban kérném a segítségét, hogy amennyiben magánszemély a saját bankszámlájáról utal részünkre előleget, és kéri az előlegszámla kiállítását egy cég (kft. »

Megválaszolva

0 komment

Online számlázás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni , hogy hol lehet cégnek regisztrálni az (2018. júliustól életbelépő) online számla tesztoldalára. Köszönettel »

Megválaszolva

0 komment

Harmadik országba közvetített idegenforgalmi szolgáltatás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Általános forgalmi adó fizetésére kötelezett cég tevékenységi körét kívánja bővíteni. »

Megválaszolva

0 komment

Importszolgáltatás

ÁFA

Tisztelt Szerkesztő! Ügyfelem evás kft. Egy amerikai cégtől webszolgáltatást vesz igénybe, minden hónapban kap 4500 forintról számlát. »

Megválaszolva

0 komment

Hibás számlázás miatti áfarevízió

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy kft. ingatlanbérleti díj tekintetében választotta az áfa általános szabályok szerinti megállapítását, ennek ellenére adómentesen számlázott. »

Megválaszolva

0 komment

Hitelt érdemlő igazolás a közösségen belüli értékesítésről

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy a közösségen belüli értékesítés adómentességének igazolásához mi számít hitelt érdemlő igazolásnak? »

Megválaszolva

0 komment

Étkezés áfája táboroztatásnál

ÁFA

Egyik ügyfelünk gyermekeket táboroztat, amely tevékenység a 8891 - Gyermekek napközbeni ellátása TEÁOR’08 alá sorolható be. »

Megválaszolva

0 komment

Saját áru továbbítása, számlázása – kiegészítő kérdés

ÁFA

Az AETR különbséget tesz saját számlás szállítás (ezt nevezi szállításnak), illetve mások árujának továbbítása között (ezt nevezi fuvarozásnak). »

Megválaszolva

0 komment

Nagykövetségen szolgáltatás II.

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A 2017.03.05-én küldött szíves tájékoztatásukat ismét megköszönöm a fenti témában. »

Megválaszolva

0 komment

Grafika az EU-ba

ÁFA

Tisztelt Szakértő ! Kérem szíveskedjenek tájékoztatni, hogy ha egy belföldi, áfakörös grafikai stúdió (kft. »

Megválaszolva

0 komment

Nemzetközi fuvarozás

ÁFA

Egy magyar kft. fuvarozni fog egy német cégnek. A német a megrendelő, és mi fuvarozzuk az árukat Németországba, illetve más tagállamba, harmadik országba. »

Megválaszolva

0 komment

Szállásközvetítés számlázása

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy szállásközvetítéssel foglalkozó kft. jutalékot számláz a magánszemély megrendelők felé. »

Megválaszolva

0 komment

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Gyerektartás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Felmondási idő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Rövid távú lakáskiadás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X