hirdetés
További témák
Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Juhász Tibor okleveles adószakértő. Nemzetközi és Ellenőrzési Adószakértő, adózással foglalkozik több mint 25 éve. Először, az akkor még államigazgatás, ma közigazgatás területén szerezett az adózással és ellenőrzéssel kapcsolatosan szakmai tapasztalatokat, ezt követően, 1992. márciusban, megalakította a jelenleg is működő, könyvelő, adótanácsadó, adószakértő irodáját Szolnokon.

Tevékenysége során első sorban a kis és közép vállalkozások adó ügyeinek a sorsát formálja, de valamennyi hazai vállalkozás, adózási útvesztőiben megtalálja a helyes utat. Kiemelt figyelmet szentelt a vagyonosodási vizsgálatoknak, oktatási feladatokat lát el, közel egy évtizedig a mérlegképes kötelező továbbképzés akkreditált oktatója, jelenleg vidéki könyvelőiroda vezetők klubjának, klubvezetője is. A kis és közép vállalkozások sokszínűsége következtében működési területe valamennyi adónemet érinti.

Juhász Tibor honlapja.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Versenytilalmi díj számfejtése

Általános

Tisztelt Szakértő! Vezető munkatársainkkal versenytilalmi szerződést kötöttünk. A versenytilalmi díj havonta a bérrel együtt kerül számfejtésre a munkaviszony alatt. »

Megválaszolva

0 komment

Villanyszerelési tevékenység bejelentése

Általános

Tisztelt Szakértő! "Figyelem, ezeket a tevékenységeket külön be kell jelenteni szeptembertől!" című cikkük nyomán kérdezném a következőt. »

Megválaszolva

0 komment

Egyéni vállalkozás megszüntetése, újrainditása 4

Általános

Tisztelt Szakértő! Nagyon hálás vagyok, hogy alaposan foglalkozik a problémával. Maximálisan osztom véleményét. Felháborító, hogy mibe kényszerítenek rokkant, de dolgozni akaró embereket. »

Megválaszolva

0 komment

Egyéni vállalkozás megszüntetése, újraindítása 3

Általános

Tisztelt Szakértő! Köszönöm gyors válaszát! Sajnos a "hír" igaz. A kérelem benyújtásának napján (az elbíráló hatóság megerősítette) nem lehet működő vállalkozás. »

Megválaszolva

0 komment

Egyéni vállalkozás megszüntetése, újraindítása 2

Általános

Tisztelt Szakértő ! Köszönöm kimerítő válaszát! »

Megválaszolva

1 komment

Egyéni vállalkozás megszüntetése, újrainditása

Általános

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó kénytelen megszüntetni vállalkozását (rokkantsági ellátás megállapítása miatt), majd pár nap múlva újra kiváltja vállalkozói igazolványát. »

Megválaszolva

0 komment

Kávé-automata felügyeleti egység beszerelése

Adózás rendje

Ügyfelem kávégépeket üzemeltet, melyhez Automata Felügyeleti Egység beszerzésére kötelezett. A törvény még nem jelent meg. A Magyar Postán kellene regisztrálni, és szerződést kötni a szolgáltatásra. »

Megválaszolva

0 komment

Cégautóadó és áfalevonás

Cégautó- és regisztrációs adó

Egyéni vállalkozás szeretne vásárolni egy tehergépkocsit, aminek az adatai: Peugeot partner Elő három üléssel, vtsz 8704, együttes össztömeg: 1990 kg. »

Megválaszolva

0 komment

Nyereményjáték (ajándéksorsolás)

Általános

Tisztelt Adózóna! Társaságunk egy élelmiszerkereskedelemmel foglalkozó kft., amely jellemzően külföldről importált élelmiszeripari termékeket értékesít Magyarországon. »

Megválaszolva

0 komment

Törzsvásárlói kevezmények

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy internetes webáruház törzsvevő programot indít, amiben csak magánszemélyek vehetnek részt. A program lényege, hogy meghatározott összegű rendelések után ajándékokat adna. »

Megválaszolva

0 komment

W-8BEN-E

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Magyar kft. szolgáltatást nyújt a világ minden részére (internetes szolgáltatást). Alkalmazzuk a Moss rendszert is az EU magánszemélyek tekintetében. »

Megválaszolva

0 komment

Becsületkassza

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Becsületkassza alkalmazásáról szeretnék tájékozódni. »

Megválaszolva

2 komment

Utánvét

Általános

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem utánvéttel vásárolt alkatrészeket, de sajnos a futárszolgálattól kapott papírt, amin a kifizetés tényét igazolni tudja, elveszett. »

Megválaszolva

0 komment

Borravaló

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Vendéglátó egységben gyakran előfordul, hogy a vendég bankkártyával egyenlíti ki a fogyasztás ellenértékét. »

Megválaszolva

2 komment

Nyereményjáték és pont beváltása

Általános

Tisztelt Szakértő! Egyik cégem saját Facebook oldalán szeretné like-oltatni saját üzletét. Az oldalt kedvelők közt egy programmal kisorsolná azt, aki nyereményben részesülne. »

Megválaszolva

0 komment

Szlovákiába kitelepülés – plusz kérdés

ÁFA

Tisztelt Juhász Tibor Úr! Köszönöm válaszát a Szlovákiába kétnapos rendezvény kitelepülésére. Ön válaszában írta, hogy mivel Szlovákiában történik a kolbász- stb. »

Megválaszolva

0 komment

Szlovákiába kétnapos rendezvényre kitelepülés – éttermi mozgó vendéglátás

Általános

Tisztelt Szakértő! Éttermi mozgó vendéglátó tevékenységű cég kétnapos rendezvényen vesz részt Szlovákiában, ahol kolbászt, hamburgert árusít. Szerződéssel kell rendelkeznie? »

Megválaszolva

0 komment

Osztrák állampolgár munkaviszonya Magyarországon

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Szakértő! Magyar kft. egy osztrák állampolgárt szeretne alkalmazni 8 órában. Osztrák lakcíme van, taj szám és adóazonosító kérése folyamatban. »

Megválaszolva

0 komment

Termékértékesítés Svájcba

Általános

Tisztelt Szakértő! Katás áfamentes egyéni vállalkozó aranyékszereket készít és értékesít. »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Gyerektartás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Felmondási idő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Rövid távú lakáskiadás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X