41 találat a(z) 2023 cimkére

Budapesti közművek: 16 százalékos béremelést kapnak a hulladékgazdálkodási munkavállalók Cikk

Tizenhat százalékos béremelést kaphatnak január 1-jétől a hulladékgazdálkodási munkavállalók, miután a Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió reprezentatív szakszervezeteinek elnökei és a Budapesti Közművek vezérigazgatója aláírták az idei bérmegállapodást – közölte az MTI.

Ezek a fogyasztóvédelmi ellenőrzések várhatók 2023-ban Cikk

Átfogó fogyasztóvédelmi vizsgálatokra számíthatnak 2023-ban is a hazai vállalatok – hívja fel a figyelmet az EY sajtóközleményében. Idén a speciális élelmiszerek, a webshopok működése, valamint az úgynevezett greenwashing is felkerült a betervezett ellenőrzések listájára.

NAV: hasznos tudnivalók kezdő áfaalanyoknak 2023 Cikk

Hasznos tudnivalók kezdő áfaalanyoknak 2023 címmel tette közzé honlapján 14. számú információs füzetét csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Megjelent a januári VálaszAdó Cikk

Az új év rendszerint adóváltozásokat is hoz. Ezúttal sem volt ez másként, de az igazság az, hogy a mellbevágó módosításokról már nyáron és túl gyakran menet közben – rendeleti jogalkotással – döntöttek-döntenek a jogalkotók.

Új szülői szabadság, kibővült apasági szabadság Cikk

A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) 2023. január 1. napjával hatályba lépett módosításai érintik a szabadságok területét is, mivel az Országgyűlés két ezzel kapcsolatos EU-irányelvet ültetett át. Az irányelvek a munkavállalói jogok jelentős bővülését eredményezik majd. Cikkünkben a vonatkozó szabályokat mutatjuk be.

Szentkirályi Alexandra: a nyugdíjasok 2023-ban is számíthatnak a kormányra Cikk

A nyugdíjasok 2023-ban is számíthatnak a kormányra – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebookra kedden feltöltött videójában, közölte az MTI.

Boldog új évet! Cikk

Kedves Olvasóink! Az Adózóna.hu csapata több mint harminc szakértővel dolgozik azon nap mint nap, hogy az oldalon mindig pontos és szakszerű tájékoztatást kapjanak. 2023-ban is számíthatnak ránk. Boldog új évet kívánunk!

Oktatási Hivatal: már benyújthatók az iskolakezdés halasztásához kapcsolódó kérelmek Cikk

Mától benyújthatók a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmek, a beadás határideje január 18. – közölte az Oktatási Hivatal (OH) pénteken az MTI-vel.

Mávinform: év végi, újévi közlekedési rend a MÁV-Volán-csoportnál Cikk

A szilveszterkor és újévkor várható nagyobb utasforgalom miatt a MÁV-Start, a Volánbusz, és a MÁV-HÉV járataival utazóknak azt tanácsolja a MÁV-Volán-csoport, hogy elővételben vagy online vásárolják meg a jegyüket – közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

Magasabb összegű családi kedvezmény járhat 2023-tól a tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy után Cikk

2023-tól a tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos személynek minősülő kedvezményezett eltartott után a családi kedvezmény havonta 66 670 forinttal magasabb összegben vehető igénybe, így az említett gyermekek után az eddigi kedvezmény összege adóba átszámítva 10 ezer forinttal emelkedik, a tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő családokat megillető családi kedvezményről szóló 597/2022. kormányrendelet értelmében – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2023. január 1-jétől változik a minimálbér, ezekre a szempontokra figyeljen! Cikk

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) megállapodás született a 2023. évben érvényes minimálbérről. Ezen díjazások emelkedése kihathat mind a már megkötött munkaszerződésekre, mind pedig azokra, amelyeket 2023. január 1-jét követően fognak megkötni. Cikkünkben a fontosabb szempontokat foglaltuk össze.

Letölthető VálaszAdó adózási szaklapok 2023 Cikk

VálaszAdó digitális kiadványainkat kizárólag előfizetőink olvashatják.

Heuréka! Az Adózóna podcastsorozata – 3. rész: ingatlanáfa-változások 2023-tól? Cikk

Milyen változások várhatóak az új építésű ingatlan, valamint az építési és szerelési szolgáltatás Áfa tv. szerinti értelmezésében 2023. január 1-jétől az eddigi gyakorlathoz képest?

K&H: a fiatalok túlnyomó része fizetésemelésre számít Cikk

Az állással rendelkező 30 év alattiak 69 százaléka fizetésemelésre számít jövőre, csupán 6 százalékuk tart csökkenéstől – közölte novemberi felmérésére hivatkozva a K&H pénteken az MTI-vel.

A kormány átadta a jövő évi költségvetés módosításának tervezetét a Költségvetési Tanácsnak Cikk

A kormány a mai napon megküldte a Költségvetési Tanácsnak a jövő évi költségvetés módosításáról szóló rendelet tervezetét – tájékoztatott a Pénzügyminisztérium sajtóközleményében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lakóingatlan, áfalevonás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Termékcsomag áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink