hirdetés
További témák
dr. Kéri Ádám ügyvéd

A jogi egyetemet 2001-ben fejeztem be (ELTE). Ezt követően európai uniós képzéseken vettem részt, majd 2004-től az Egyesült Államokban tanultam amerikai jogot.

Az érdeklődési köröm kezdettől felölelte mind a büntető-, mind pedig a polgári jogot, valamint az idegen nyelveket. Így kötöttem ki nemzetközi ügyvédi irodáknál, amelyeknél jó néhány évet eltöltöttem. Dolgoztam később jogi képviselőként üzletközpontnak, multi által tulajdonolt ingatlanforgalmazó társaságnak, s egy időre a közigazgatásban is megfordultam a hátrányos megkülönböztetéssel kapcsolatos területen.

A LIGA szakszervezeti szövetségnél 2013-ban helyezkedtem el jogi szakértőként, s ez alapvetően meghatározta a későbbi pályámat. A munkám mindennapi részévé váltak a kollektív szerződések, munkaszerződések, üzemi megállapodások, valamint a munka- és a pihenőidőre, továbbá a bérezésre vonatkozó szabályok, szabályzatok. Ezen túlmenően alkalmam nyílt bekapcsolódni az országos szintű, tripartit szociális párbeszédbe (érdekegyeztetésbe), a jogalkotásba, a nemzetközi szervezetek (például az ILO) munkájába, valamint jelentős, foglalkoztatással összefüggő projektekbe is (új munka törvénykönyve projekt, Európai Üzemi Tanács projekt stb.). Az érdekegyeztetés elsősorban nemzetközi területének azóta is aktív szereplője vagyok (ILO, NILO).

Ezt követően a KRS Ügyvédi Irodához csatlakoztam azzal a céllal, hogy üzletágvezető ügyvédként felépítsem az iroda egyéni és kollektív jogi képviseletre épülő praxisát, valamint kialakítsam az iroda munkajogi, illetve adatvédelmi arculatát.

2018 januárjától a korábbi praxisomat önálló keretek között folytatom. Tevékenységemben markáns hangsúlyt kap továbbra is a munkajog, munkaügyi ellenőrzés, munkavédelem, illetve az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletével összefüggő képzés, tanácsadás (akár adatvédelmi tisztségviselőként), illetve auditok lefolytatása. Szakértője vagyok a HVG Adózóna oldalának, a HR Portálnak, a Menedzser Praxisnak, a Jogi Fórumnak, továbbá számos önálló rendezvényt, illetve munkajogi, adatvédelmi képzést is szerveztem, szervezek. Területeimen a médiában is gyakran szerepelek. Végezetül delegáltként részt veszek a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) munkájában.

dr. Kéri Ádám
ügyvéd

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

GDPR

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Bérszámfejtéssel, könyveléssel foglalkozó cégnek van-e külön feladata az egységes európai adatvédelmi rendelet (GDPR) hatályba lépésével kapcsolatban? »

Válaszra vár

0 komment

"Túlórapótlékra" való jogosultság

Munkajog

Tisztelt Szakértő! A munkáltató az órabéres díjazású munkavállaló munkaidejét 2 hónapos munkaidőkeretben határozza meg. »

Megválaszolva

0 komment

Foglalkoztatás.

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Egy kft. alkalmazna magánszemélyt (akinek van 8 órás bejelentett munkahelye) vidéki telephelyére heti 1-2 órai munkára. Milyen formában teheti meg? Köszönöm válaszukat. »

Megválaszolva

0 komment

Munkavállaló és külső vállalkozó külföldi szaktanfolyam költsége.

Munkajog

Tisztelt Szakértő! A kérdésem két részre oszlik. A könnyebbik talán az alkalmazott külföldön történő vizsgához kötött 1 hetes speciális szakképzés költségére vonatkozik. »

Megválaszolva

0 komment

Munkaszerződés módosítása

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó vegyeskereskedést üzemeltet. A kérdéses alkalmazott itt van 1992-től főállású munkaviszonyban. »

Megválaszolva

0 komment

Munkaidőkeret

Munkajog

Tisztelt Szakértő! A munkaidőkeret változásával kapcsolatban szeretnék kérdezni. A korábban készült tájékoztatóban háromhavi munkaidőkeret van meghatározva. »

Megválaszolva

2 komment

Targoncavezető bérbesorolás – állásfoglalás

Munkajog

2017.01.11-én dr. Kéri Ádám válaszolt a "Targoncavezető bérbesorolás" kérdésre, és a válasz utolsó mondatában ügyvéd úr azt írta, hogy állásfoglalást kér az NGM-től. Nem találom, válaszolt az NGM? »

Megválaszolva

0 komment

Felmondás

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Az egyik osztályon dolgozik 7 munkavállaló. Közülük egy ember viselkedése megkeseríti a többiek életét, nem tudnak miatta koncentrálni a munkafeladatra. Vagdalkozik, csapkod stb. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

0 komment

Jár-e éjszakai és vasárnapi pótlék?

Munkajog

Tehergépjármű-vezető heti 40 órás főmunkaviszonyban úgy dolgozik, hogy kedden és szombaton van pihenőnapja, a munkaideje minden nap délután 18 órától éjfél után 2 óráig tart. »

Megválaszolva

0 komment

Négynapos munkahét

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Néhány munkavállalót napi 10 órás, négynapos munkarendben szeretnénk foglalkoztatni. Kérdésünk, hogy ez megoldható-e általános munkarendben? »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi állampolgár Magyarországon dolgozik

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Egy Angliában élő, de kanadai állampolgár Magyarországra jön dolgozni, magyar munkáltatóhoz. Mit és hogyan kell intézni az ő magyarországi munkaviszonyával kapcsolatban? »

Megválaszolva

0 komment

Munkabér

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Szeretném segítségét kérni az alábbi kérdésben: a munkáltató a munkavállalóval különböző munkakörre köt munkaszerződést, mely feladatokat 4-4 órában kell elvégeznie. »

Megválaszolva

0 komment

Efo – kamionsofőr

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy alkalmi munkavállalás keretein belül alkalmazhatunk-e teherautó-sofőrt, kamionsofőrt belföldön, külföldön egyaránt? köszönettel: JT »

Megválaszolva

0 komment

Pénzügyi vezetői felelősség, képesítési követelmény

Munkajog

Tisztelt Szakértő! Egyesületünk pénzügyi vezetői munkakörbe szeretne felvenni egy 20 éves gyakorlattal és középfokú kereskedelmi végzettséggel rendelkező személyt. »

Megválaszolva

0 komment

Egyszerüsitett foglalkoztatás 2018

Munkajog

Szeretném megkérdezni, hogy 2018-ban a minimálbér alapján egyszerüsitett foglalkoztatásban napi 8 órára mennyi bért lehet kifizetni, hogy az adómentes legyen? »

Megválaszolva

2 komment

Megválaszolva

0 komment

Szabadság arányosítása

Munkajog

Tisztelt Adózóna! Van egy dolgozó, aki 1982-ben született, így 25 nap éves szabadság jár neki. 2018.01.01-2018.01.08. dolgozott, és utána 2018.01.09-2018.01.19. »

Megválaszolva

0 komment

Jelenléti ív vezetése

Munkajog

Tisztelt Adózóna! Munkaidőkeretes foglalkoztatás esetén a jelenléti ív vezetése az alábbi módon szabályszerű-e? »

Megválaszolva

2 komment

Nyugdíjas bére

Munkajog

Teljes jogú nyugdíjas munkavállalónak az adott munkakör betöltése esetén kötelező-e legalább a garantált bérminimumot fizetni, vagy magállapodhatok vele kevesebb összegben? »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Önkéntes tartalékos katona pótszabadsága

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkáltató kioktatási kötelezettsége

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Átalakulás kft.-vé

Nagy Norbert

adószakértő

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X