További témák
Tüske Péter vámszakértő

J&J Center Kft. - AEO-val rendelkező, logisztikai tanácsadó és szolgáltató cég, résztulajdonosa, ügyvezetője. Harmadik generációs vámos család tagja.
Szakmai főiskolai végzettséggel és nemzetközi vámszakmai gyakorlattal rendelkezik. Vámtanácsadó, az MLBKT „Logisztikai Magiszter” címének birtokosa. Magyar Vámügyi Szövetség Elnöke volt 10 évig.
1972 óta, foglalkozik vám- és adóügyekkel, nemzetközi kereskedelem ügyintézésével.
Nyugállományú pénzügyőr ezredes. Vámhatóság ellenőrzési, vámszakma felügyeleti, jogalkotási területein vezetőként dolgozott. ENSZ EGB Belső Szállítási Bizottságában, Genfben, két évig Magyarország képviseletét látta el. 1995-ben a Vámigazgatások Világszervezete (WCO) a világ 10 legjobb vámosa közé választotta.
2000-től a családi tulajdonú cégben szakmai vezető. Napi szinten vesz részt a cég tanácsadási tevékenységében, trénerként vállalati felkészítő képzésekben.
35 éve a vámszakmai oktatásban előadóként, egyetemistáknak, főiskolásoknak, vám és logisztikai ügyintézőknek, vámjogot, vámpolitikát oktat. Vám, adó, logisztikai kérdésekkel foglalkozó szakmai folyóiratok szerkesztője, vámügyekkel foglalkozó könyvek, újságcikkek szerzője.
Kiemelt szakterületei: származás, vámérték, hatósági vám- és adóellenőrzések, jogorvoslatok, vámfolyamatok tervezése, optimalizálása.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Népegészségügyi termékadó lángossütőnél?

Általános

Tisztelt Szakértő! Abban kérem szépen a segítségét, hogy arra, aki saját maga állít elő lángost, és árusítja a büféjében, vonatkozik a neta-kötelezettség? A neta törvény 2. »

Megválaszolva

0 komment

Romániai bizományosi értékesítés

ÁFA

Cégünk bizományosi szerződés keretében kéthavonta történő elszámolással értékesít romániai partnerének. Az árut a román bizományosi vevő szállítja el, a kivitelről igazolást ad. »

Megválaszolva

0 komment

Bizományos értékesítés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! X magyar kft. »

Megválaszolva

0 komment

EU-s eladótól továbbértékesítés nem EU-s vevőnek

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves véleményét, hogy a következő gazdasági eseményről milyen számlát kell készítse magyar vállalkozás: Magyar kft. magyar EU-s adószámmal vásárol gyümölcsöt Belgiumban. »

Megválaszolva

0 komment

Jövedéki adó főkönyvi elszámolása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Társaságunk jövedékiadó-köteles, alkohol termékekkel kereskedik, melyeket az Európai Unióból szerez be. »

Megválaszolva

0 komment

Import termék fuvarozása harmadik országból.

Általános

Tisztelt Szakértő! Az alábbi konkrét gazdasági eseménysorozat áfa felszámítására szeretnék állásfoglalást kérni. »

Megválaszolva

0 komment

Vámáru áfamentessége

Általános

Tisztelt Szakértő! A kérdésünk az lenne, hogy a vámáru szállítmányozása miért áfamentes? »

Megválaszolva

0 komment

Üzemanyag értékesítése

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Tisztelt Szakértő! 9000 literes gázolaj konténertartályt (FUELMASTER FM9000) létesített az ügyfelem a 2018. év során. Az üzemanyagtöltő állomás létesítési engedéllyel rendelkezik. »

Megválaszolva

1 komment

Ali Express dropshipping Kínából

Általános

Az Ali Express ilyen dropshipping kialakítást népszerűsít: Magyar webáruházként a magyar kereskedő rendeléseket vesz fel, fogadja a fizetést bankkártyával. »

Megválaszolva

0 komment

Jacht beszerzése

Általános

Egy magyar KFT angol tulajdonostól, máltai lobogóval használt hajót vásárolna. Az eladó számlát állít ki az értékesítésről. A hajó nem kerülne be Magyarországra, Zadarban lenne behajózva. »

Megválaszolva

0 komment

Vám, áfa magyar-ukrán relációban

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Tisztelt Szakértő! Egy magyarországi repülőgépgyártó kft.-től egy ukrán állampolgár szeretné egy új repülőgép legyártását megrendelni. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi áfa, 4 szereplős export ügylet

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Állásfoglalását szeretném kérni egy 4 szereplős export ügylet közösségi áfafizetésének rendezésével kapcsolatban. »

Megválaszolva

0 komment

Kiszállítási határidő közösségen belüli értékesítés esetén

Általános

Tisztelt Szakértő! Közösségen belüli értékesítés adómentességével kapcsolatban szeretnék kérdezni. »

Megválaszolva

0 komment

A környezetvédelmi termékdíj alanya

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Egyéni vállalkozó vagyok és csak egy tevékenységem van, az a főtevékenység, 494104 - Autómentés rakfelülettel rendelkező járművel. »

Kérdések és válaszok

Regisztrációs adó könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Engedményezés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Munkásszállás idegenforgalmi adó

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X