• NĂ©vtelen kĂ©rdezĹ‘
Hozzászólások 0

Közösségen kívüli vétel és eladás, az áru nem lép EU területre

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy ha egy magyar vállalat Kínában, kínai cégtől (EXW, FCA paritáson) vásárol berendezéseket, majd azonnal tovább is értékesíti (EXW, FCA paritáson) egy harmadik országba, harmadik országos vállalkozásnak (sem az eladó, sem a vevő EU-s adószámmal nem rendelkezik), így az EU területére az áru be sem lép, akkor a számlánk kiállításakor áfa szempontjából hogyan kell eljárnunk, illetve a bevallásokban, statisztikákban hogyan kell kezelnünk ezeket az eseteket, milyen dokumentumokkal igazoljuk a kereskedelmi ügylet teljesítését és tényét. Érdeklődnénk, hogy ha az értékesítési részben nem EXW, FCA paritás szerepelne, hanem CIP vagy CPT harmadik ország, miben változhat ugyan ez a helyzet. A vevő kéri, hogy az általunk Magyarországon kibocsájtott számlánkon az ő országának nyelvén is megjelenjenek az adatok, de sehol sem találunk olyan szoftvert, amelyik arra képes lenne. Ilyenkor az általunk kiállított magyar nyelvű gépi számla mellé adhatunk neki probléma nélkül formailag és tartalmilag is azonos word-ös kétnyelvű dokumentumot, ahol az ő nyelvén is megjelenik 100 százalékban minden?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close