• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Munkaruha-e a forgalmazott márkatermék kötelező viselése?

Tisztelt Szakértő! Ruházati kiskereskedelemmel foglalkozó cég (illetve az általa forgalmazott ruhamárka tulajdonosa is) az értékesítésben résztvevő munkavállalók (eladó, üzletvezető, menedzser) számára kötelezően előírja, hogy munkavégzés közben az üzletben a forgalmazott márka termékeit (póló/ing/blúz, nadrág/szoknya) viseljék. A munkavállalók az árukészletből választhatják ki a termékeket, egy keretösszeg erejéig. A termékeket nem látják el utcai viselésre alkalmatlanná tévő jelzéssel. A ruha nem kerül a tulajdonukba, az a cég nyilvántartásában marad, és elhasználódást követően le kell adniuk, selejtezésre kerül. Fentiek alapján mely feltételek esetén tekinthető adómentes munkaruha-juttatásnak e termékek biztosítása a munkavállalók számára? Amennyiben nem tekinthető adómentesnek, mely esetben tekinthető egyes meghatározott juttatásnak és mely esetben adózik bérként? Válaszukat előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close