• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Gyorshajtási bírság továbbhárítása bérelt autó

Az alábbi megkereséssel fordulok Önökhöz: A Társaságunk a munkavállalók számára a céges feladatok ellátásához, illetve meghatározott vezetői kör számára személyes használatra személygépjárműveket biztosít. A személygépjárműveket társaságunk flottakezelő társaságtól (továbbiakban bérbeadó) havi díj ellenében (SZJ 7110) hosszú távú szerződés keretében bérli. Társaságunk nonprofit közhasznú kft., bevételei kizárólag állami támogatásból, uniós fejlesztési forrásból, pályázatokból származik, illetve nagyon csekély mértékben nem üzletszerű tárgyieszköz-eladásból, továbbszámlázásból. Erre tekintettel társaságunk áfa hatálya alatt álló cégként nem vonja le az áfát, kivéve a továbbszámlázott tételekre jutó mértéket, mivel minden továbbszámlázásra 2 százalék fizetendő áfát megfizet. A bérbeadó a személygépjárműre érkező gyorshajtási bírságot társaságunk felé áfamentesen továbbszámlázta (kapcsolva hozzá egy áfás kezelési díjat). A társaságunk a gyorshajtási bírságot és annak bérbeadó által felszámított kezelési díját a munkavállalóra kívánja terhelni. Kérdésünk, hogy ez milyen módon lehetséges. - Szükséges-e számlát kiállítani a dolgozó részére vagy számla kibocsátása nem szükséges, elégséges a bírság és a kapcsolódó kezelési díj befizetésére történő felszólítás (számviteli bizonylat)? - Ha számla kiállítása szükséges, azon milyen áfakulcsot kell feltüntetni a bírság, illetve a kezelési díj esetén? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close