Hozzászólások 0

Önellenőrzés helytelen számlázás miatt

Tisztelt Szakértő! 2016-2017-ben az egyik közösségi vevőnknek áfával számláztunk minden alkalommal, az ő magyar adószámunkra. A vevőnk nem igényelte akkor vissza az áfát, viszont most szeretné azt visszakapni. A vevőnk egy adótanácsadó céget is bevont, több jogorvoslatot is kértünk (a NAV-tól is) és az lett a határozat, hogy áfamentesen kellett volna számláznunk az előbb említett számlákat, mert közösségi és harmadik országbeli értékesítések voltak. Kiállítottuk a jóváíró számlákat, illetve a helyes számlákat is, már áfa nélkül. A következő havi áfabevallásunkon keresztül vissza fogjuk kapni a befizetett áfát és majd mi rendezzük a vevővel. A kérdésem az, hogy ebben az esetben melyik bevallásokat kell önellenőríznem? Ha jól gondolom, akkor a magyar áfabevallásokat nem szükséges, mert a sztornó számlákat be lehet tenni az aktuális áfabevallásba a kiállítás hónapjára vonatkozóan. De hogyan kell lekezelni a közösségi értékesítésekhez kapcsolódó számlákat? Melyik időszakot kell önellenőriznem? Ezeknek a közösségi számláknak be kell kerülniük a mostani áfabevallásba és közösségi jelentésbe? Vagy esetleg ki kell vennem ezeket a tételek és minden hónapra önellenőrzést kell benyújtanom azokra a hónapokra, amelyek érintve voltak az eredeti számlákkal? Szükséges önellenőriznem a 2016-2017 évre vonatkozó 65-ös bevallásokat? Előre is köszönöm szépen! Üdvözlettel: Andrea


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close