Hozzászólások 0

Számla vagy számviteli bizonylat szükséges

Adott egy egyesület, amelynek célja a sport és az egészséges életmód népszerűsítése. Az egyesület tagjai minden évben a tagsági lapot kitöltik, és befizetik az éves ezer forint tagdíjat. Számla erről kellene készüljön? Vagy bizonylatnak itt is elég a kitöltött tagsági lap? Az egyesület sportórákat is tart. Az erre való belépés díjköteles. Az órára bárki bejöhet, nemcsak a tagok. Az óradíjról nyugta/számlaadási kötelezettség áll fenn? Vagy itt is elég egy jelenléti ív, amely az órák végén kerül aláírásra? Ha sporteseményt szervez az egyesület, amelyre más egyesületek nevezhetnek, ott egyértelműen számlaadási kötelezettség áll fenn. Itt az a kérdés, hogy ez a program nem minősül-e vállalkozási tevékenységnek? Az én olvasatomban nem, mert az alapító okirat cél szerinti tevékenységének maximálisan megfelel a rendezvény. Van-e olyan szabály, kitétel, amely alapján ez mégis vállalkozási bevétel lehet? Válaszát előre is köszönöm! HFN


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close