• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Kiva alól kikerülés kapcsolt vállalkozás létszáma miatt

Tisztelt Szakértő! Adott egy kiva alá tartozó kft., melyben tulajdonos- és ügyvezető-változás következett be. Az új többségi tulajdonos a kft.-ben egy olyan személy, aki egy részvénytársaság többségi tulajdonosa is. Ez a személy egyben a kft. ügyvezetője és a zrt. vezérigazgatója is. Véleményem szerint így a kft. kapcsolt vállalkozásának tekintendő a zrt. A zrt. átlagos statisztikai állományi létszáma önmagában meghaladja a 100 főt. A kiva létszámkorlátra vonatkozó szabálya így vonatkozik ránk és a kft. kivaalanyisága az újdonsült kapcsolt vállalkozásának létszáma miatt megszűnik? Mi tekintendő ilyenkor a kivaalanyiság megszűnése dátumának? A NAV felé a kapcsolt vállalkozásról szóló bejelentést a kft. és a zrt. első szerződéskötésével küldenénk csak be, ennek a dátumát kellene esetleg figyelembe venni a kivaalanyiság megszűnéseként? Mi a további teendőnk, milyen nyomtatványt kell használnunk a kiva alól kikerülés bejelentésére? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close