• Vágóné Andorkó Zsuzsanna
Hozzászólások 0

Engedélyköteles pénzügyi tevékenység

Tisztelt Szakértő! Egy vendéglátással foglalkozó „A" társaság szerződést köt az étel kiszállítására egy másik, szintén vendéglátással foglalkozó „B" társasággal. A szerződés szerint „A" társaság egységéhez érkező megrendeléseket "B" társaság szállítja ki a megrendelőhöz. Az kiszállított étel megrendelő általi kifizetése készpénzzel, online fizetéssel és banki terminálon keresztül bankkártyával és SZÉP kártyával is történhet „B” társaság futáránál. A banki terminál „B” társaság tulajdonában van, a fizetett összeg „B” társaság bankszámláján jelenik meg. Elszámoláskor „B” társaság kiállítja a számlát a kiszállítási díjról, az őt terhelő, de „A” társaságnak járó ellenértékhez kapcsolódó POS terminál jutalékról és a SZÉP kártya jutalékról. A készpénzben és banki terminálon beszedett ellenértéket ezen díjak kompenzálása után „B” társaság megtéríti „A” társaságnak. Az a kérdésem, hogy az ellenérték beszedése, a banki díjak továbbszámlázása, az ellenérték átutalása a jogosultnak engedélyköteles pénzügyi tevékenységnek minősül-e?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X