További témák
Hozzászólások 0

Utalvány átadása vállalkozásnak

Ügyfelem gazdasági társaság (kft.) az áfa alanya, a társasági adó alá tartozik. Élelmiszer-nagykereskedelemmel foglalkozik. Ügyfelem partnereinek, azaz vevőinek, akik úgyszintén vállalkozások, nem pedig magánszemélyek forgalomösztönző akciót tervez. Az akció célja az abban résztvevő szállítók meghatározott vagy teljes szortimentjének forgalomnövelése az akciós időszak alatt és utána, továbbá a kereskedelmi egységek versenyképességének javítása. Az akció ideje alatt a vevők vásáslásaikkal pontokat gyűjtenek. A pontok megszerzése forgalomhoz lesz kötve, tehát a pont beváltásának feltétele a bolti forgalom növelése. A pontokat összesítés után részben az üzleteket fejlesztő berendezésekre, illetve egyéb műszaki cikkekre és utalványra válthatják be. Az utalványokat a Media Marktban lehet majd beváltani. Az utalványok értéke 5000 forint érték alatti és feletti is. Mivel a termékek nem magánszemélyeknek lesznek átadva, hanem adóalanyoknak, így – véleményem szerint – az ügylet térítés nélküli átadásnak minősül. Az utalvány átadásáról nem készül számla, csak átadás-átvételi bizonylat a két vállalkozás adataival, amely után – hogy elismert költség legyen a Tao. törvény 3. számú melléklete alapján –nyilatkozatot kérünk. Kérdéseim: – Jól gondolom-e, hogy az utalványátadás térítésmentes átadás? – Kell-e esetleg áfát fizetni az utalványok után? – Illetékkötelezettség vagy bejelentési kötelezettség keletkezik-e az átadó vagy az átvevő részéről?


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X