adozona.hu
Pizzéria alkalmazottainak munkaügyi kérdései
http://adozona.hu/kerdesek/2016_8_27_Pizzeria_alkalmazottak_munkaugyi__qbh
Pizzéria alkalmazottainak munkaügyi kérdései
Tisztelt Szakértő! Egy kisvállalkozás elsősorban kiszállítással foglalkozó pizzériát kíván nyitni. Az üzleti tervek elkészítésénél a minimálisan szükséges munkaerővel kapcsolatosan merültek fel kérdések. Munkaidő, pihenőidő, pótlékok stb. A vállalkozásban egyrészt a tulajdonosokat, másrészt külsős alkalmazottakat kívánnak foglalkoztatni. A pizzéria a hét minden napján délelőtt 11 és este 11 óra között üzemelne. Egy-egy alkalmazott több munkakört is ellátna, így az ügyvezetőn kívül lenne egy üzletvezető, aki egyben a szakács, mosogató és kezdetben egy futár. Lehetséges-e, hogy ezen nyitvatartási időben csak ennyi embert alkalmazzanak vagy mindenképp szükséges "váltó" ember a heti 7 munkanap és hétvégi munkavégzés miatt is? Milyen munkaügyi nyilvántartásokat kell vezetniük? Hétvégi, illetve éjszakai munkavégzésre kell-e pótlékot fizetni? Kérném segítségét a leggazdaságosabb felállás kiválasztásában. Köszönettel: