98 találat a(z) 2023-as változások cimkére

Az adótörvényeket tárgyalja ma az Országgyűlés Cikk

Megkezdi az adótörvények tárgyalását szerdán az Országgyűlés, amely foglalkozik az állami vagyonnal, a felsőoktatással és az ingatlan-nyilvántartással kapcsolatos törvénymódosítási javaslatokkal is.

Átalányadózók 2023: módosulhat a járulékfizetés egyik ellentmondásos szabálya Cikk

Visszaköszön a jövő évi adócsomagban a 2011 végén megszűnt göngyölítéses járulékmegállapítási módszer az átalányadózó egyéni vállalkozóknál, azaz a minimális járulékfizetési kötelezettség feltételeinek éves szinten kell megfelelni, illetve a korábban megállapított minimális járulékot figyelembe lehet majd venni a tényleges jövedelem keletkezésekor.

Uniós rendelet készül a mesterséges intelligencia alkalmazásának szabályairól Cikk

Uniós rendelet készül a mesterséges intelligencia alkalmazásának szabályairól – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerdán az MTI-t.

Az állami tulajdonosi joggyakorlást erősítő törvényjavaslatot nyújtottak be Cikk

Október 18-án, éjfél előtt nem sokkal nyújtották be azt a törvényjavaslatot, mely a hivatalos indokolás szerint az állami vagyonnal való gazdálkodás hatékonyságának növelése és az egységes szemléletű megoldások biztosítása érdekében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. tulajdonosi joggyakorlói pozíciójának megerősítésével egységes, centralizált tulajdonosi joggyakorlási rendszert hoz létre.

2023-as minimálbér: 16 százalékos emelést akarnak a szakszervezetek Cikk

Elkezdődtek a 2023-as bérekről szóló tárgyalások a munkáltatók, a munkavállalók és a kormány között. Az RTL riportja szerint a munkavállalói oldal legalább inflációkövető emelést szeretne – írja a hvg.hu.

Benyújtották az új adócsomagot Cikk

Október 18-án éjjel benyújtásra került az egyes adótörvények módosításáról szóló T/1614. számú törvényjavaslat, további 18 – számos egyéb jogszabály, köztük például a polgári törvénykönyv, a cégtörvény és az egészségügyi törvény módosítását célzó – törvényjavaslattal együtt.

Hetvenkilenc jogszabályt módosít a 2023-as büdzsé megalapozását tartalmazó törvénycsomag Cikk

Hetvenkilenc jogszabályt (köztük adótörvényeket) módosít a 2023-as büdzsé megalapozását tartalmazó törvénycsomag, amelyet kedden 134 igen szavazattal, 55 nem ellenében fogadott el a Ház.

A 2023-ra várható adózási változások irányvonalai Cikk

Magyarország kormánya benyújtotta az Országgyűlés elé a 2023. évi költségvetési törvényjavaslatát, amelyben 4,1 százalékos gazdasági növekedés, 3,5 százalékos hiánycél, a jövő év végéig 73,8 százalékig csökkenő államadóssági ráta és 5,2 százalékos infláció szerepel. Természetesen a javaslat az elfogadásig még több ponton is módosulhat, ám az irányvonalakkal már most érdemes mindenkinek tisztában lenni, hogy a felkészülést időben el lehessen kezdeni. A BDO hazai szakértői megvizsgálták a javaslat adózást érintő változásait, melyeket Orbók Ilona, a BDO Magyarország adótanácsadási üzletágának ügyvezetője foglalt össze pontokba szedve – írja a BDO sajtóközleménye.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tartósan beteg munkavállaló végkielégítése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Német állampolgár

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Öregségi nyugdíj

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink