hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Melegétel utalvány: mi mindenre jó?

  • hvg.hu

A válság a vendéglátóiparban is mély nyomot hagy, egyre nehezebb megtartani a meglévő vendégkört, a forgalomnövelésről nem is beszélve. A melegétel utalványt elfogadó éttermek bevételének átlagosan 20-30 százalékát a munkaidőben utalványokkal fizető vendégek teszik ki. Mit javasol a Sodexo a vendégkör megtartására és forgalomnövelésre?

A jelenlegi gazdasági helyzet minden vállalkozást nehéz feladat elé állít, nincs ez másképp a vendéglátóiparban is. A Sodexo Pass MELEGÉTEL utalványához kapcsolódóan létrehozta a Vitál Klubot, amely segítségével az utalvány felhasználók munkanapjaikon is odafigyelhetnek az egészséges étkezésre. Az ebéd a legfontosabb étkezés, amelyről a hétköznapokban sem szabad megfeledkezni. A munkahelyi helyes étkezés nagymértékben javítja a teljesítőképességet, amely mind a munkáltató, mind az alkalmazott érdeke. A program segít abban, hogy a Sodexo melegétel utalvánnyal rendelkezők megtalálják azokat az éttermeket, vendéglátóhelyeket, ahol friss, egészséges ételeket is kínálnak.

A folyamatosan bővülő hálózatba kizárólag azok az éttermek léphetnek be, amelyek megfelelnek a dietetikus által felállított kritériumrendszernek – magyarázta Sztankovits Mónika, a Sodexo Pass kommunikációs vezetője. A kiválasztott éttermek már meglévő étlapjukat Bereznay Tamás, a Kárpátia Étterem és a Sodexo Vitál Klub séfjének korszerű, és egészséges receptjeivel színesíthetik. Bereznay kéthavonta új ötletekkel segíti a vendéglátósokat, hogy ételkínálatuk megfeleljen a program kritériumainak. A Sodexo Vitál Klub éttermek vállalják, hogy a finom falatok mellé minden utalvánnyal fizetőnek a periódustól függően más-más egészséges kényeztetést is adnak.

A Sodexo Vitál Klubbal kapcsolatos további információ, valamint az éttermek listája megtalálható a program honlapján, a www.vital-klub.hu oldalon.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztalék elsőbbségi részvénnyel

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tulajdoni arányok a végelszámoláskor

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyéni vállalkozó átalakulása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink