hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kihirdették az E&Y adóversenyének nyertesét

  • adozona.hu

Alakszai Zoltán nyerte meg az Ernst & Young Adótanácsadás üzletágának egyetemisták és főiskolások számára meghirdetett adóversenyét. A magas színvonalú pályázatoknak köszönhetően a fődíjak mellett Rencz Botond, az Adótanácsadás üzletág vezető partnere különdíjakat is átadott a vacsorával egybekötött eredményhirdetésen.

Az Ernst & Young Adótanácsadás üzletága második alkalommal rendezte meg a Magyarországon egyedülálló, adó témájú esettanulmány-versenyét főiskolások és egyetemisták számára. Az esettanulmány valós ügyfélmegbízások adaptációja volt, így az Adóverseny kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy a téma iránt érdeklődő diákok és frissdiplomások egy valós, gyakorlati eseten keresztül tekinthessenek be egy pénzügyi szakmába, valamint a nemzetközi üzleti világ adókérdéseibe. A versenyen való részvételhez nem volt szükség előzetes adózási tudásra, hiszen a felkészüléshez az Ernst & Young szakértői a szükséges háttér-információkat és jogszabályokat a versenyzők rendelkezésére bocsátották. 

A beérkezett pályázatokat az Ernst & Young Adótanácsadás üzletágának munkatársai dr. Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő vezetésével egységes szempontrendszer alapján értékelték. „Számomra kellemes meglepetés volt, hogy a versenyzők nagyon magas színvonalon oldották meg a feladatot. Különösen örültem, amikor egy-egy probléma vizsgálata, megoldása során a versenyzőknek egyéni ötleteik is voltak.” Az eredményhirdetésen a díjakat Rencz Botond vezető adópartner, és Dr. Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő adta át. A 300 ezer forintos fődíjat Alakszai Zoltán, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának harmadéves tanulója vehette át. A második helyezést, és a vele járó 220 ezer forintot Siskov Dániel, a Budapesti Corvinus Egyetem végzős diákja nyerte el, míg a harmadik díjazott Szabó Pál, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának végzős hallgatója, 150 ezer forint jutalomban részesült. A két különdíjat Bere Gabriella Katalin a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója, valamint dr. Kecső Gábor kapta, aki az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán folytatta tanulmányait. 

„Az adózás életünk valamennyi területét érinti. A versenyen keresztül bemutathattuk, hogy az adótanácsadás nem a száraz paragrafusokról, hanem érdekes,összetett esetek, üzleti problémák megoldásáról szól. ” – értékel Dr. Vámosi-Nagy Szabolcs. Az Ernst & Young Adóverseny iránti növekvő érdeklődést jelzi a beérkezett pályázatok magas száma. A tervek szerint a 2009-ben megrendezendő harmadik Adóversenyen egy újabb esettanulmánnyal találkozhatnak majd a jelentkezők.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkabért terhelő párhuzamosan több letiltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Devizában kapott kölcsön kamata

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink