dr. Koltay Zsolt Miklós ügyvéd
budlegal Ügyvédi Társulás

A budlegal Ügyvédi Társulás ügyvédjeként elsősorban gazdasági jogi, polgári jogi ügyekkel foglalkozik, üzleti jogi tanácsadást és teljes körű jogi szolgáltatást nyújt hazai és nemzetközi ügyfelei, elsősorban vállalkozások részére, magyar és angol nyelven. Több évet tanult és dolgozott külföldön, jogi diplomáját az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerezte. Szakterületei közé tartozik a társasági jog és az ingatlanjog.

Cégek és társaságok alapításával és módosításával kapcsolatban teljeskörű jogi tanácsadást nyújt. Ezzel összefüggésben segítséget biztosít ügyfeleinek a megfelelő vállalkozási forma kiválasztásában a cégalapítás során, a gazdasági működés közben felmerülő cégmódosításokban, a társaságok átalakulásában, egyesülésében és szétválásában; a vállalkozások megszüntetésében, valamint társasági jogi átvilágítások (due diligence) területén is.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Kölcsönök beszámítása

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tartozik „A” magánszemélynek 2 millió forinttal, és kölcsön követelése áll fenn „B” céggel szemben szintén 2 millió forint összegben. »

Megválaszolva

0 komment

Osztalék elengedése több tulajdonosnál

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Szakértő! 2021-ben jóváhagyott osztalék három tulajdonosé. A három tulajdonos közül kettő elengedi az osztalékot, tekintettel a kft. pénzügyi helyzetére. »

Megválaszolva

0 komment

Egyszerűsített végelszámolás közben haláleset

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! Könyvelőirodánk egyik betéti társasága 2023.01.01-én megkezdte az egyszerűsített végelszámolást. Sajnos a bt. kültagja a végelszámolás időszaka alatt elhunyt. »

Megválaszolva

0 komment

Bt. beltag kft.-t alapítana

Általános

Tisztelt Szakértők! Bt. beltagja alapítana egy kft.-t. A bt. áfakörös, régóta működik, de már nem versenyképes, mert sok a nem áfakörös ügyfele, akinek szolgáltat. »

Megválaszolva

0 komment

Mozgó büfé

Általános

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem, aki alanyi adómentes egyéni vállalkozó, szeretné bővíteni a tevékenységét. »

Megválaszolva

0 komment

Ügyvéd – ügyvezető – ellenérték nélkül

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! Ügyvéd láthat-e el társas vállalkozásban ügyvezetői tisztséget, amennyiben az nem munkaviszony, hanem személyes közreműködői jogviszony keretében, nem ellenérték fejében történik. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Özvegyi nyugdíj melletti munkavégzés

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Induló kivás kft. – pénztár mentesített értéke

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Bitcoin értéke nyitómérlegben

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász