Greff Magdolna okleveles adószakértő
Finacont Kft

Okleveles mérnökközgazdász, diplomáját 1995-ben szerezte a Szent István Egyetemen. Mérlegképes könyvelő, adótanácsadó, okleveles adószakértő. Több mint 20 éves számviteli és adózási gyakorlattal rendelkezik. Szakmai tapasztalatát vállalati környezetben, komplex szakmai szolgáltatások nyújtásán keresztül szerezte meg. Publikációs és előadói tapasztalattal is rendelkezik. 2015. óta dolgozik a Finacont Kft.-nél, ahol junior partnerként az adó- és számvitelitanácsadás üzletág szakmai és operatív irányításáért felel.

A Finacont Kft. hosszú szakmai múltra visszatekintő vállalkozás, mely 2002-ben azzal a céllal jött létre, hogy magyar és külföldi hátterű vállalkozások, illetve szervezetek számára teljes körű, magas színvonalú adminisztratív szolgáltatásokat nyújtson. A tulajdonosok és szakmai vezetők magyar magánszemélyek. A társaság több mint 130 tapasztalt, szakmailag felkészült munkatársat foglalkoztat. Munkatársainak egy része a budapesti belvárosi és a szlovákiai irodában végzi feladatait. Cél az ügyfelekkel való szoros együttműködés, a komplex üzletmenet gördülékeny kiszolgálása. A Finacont Kft. számos külső, különféle szakterületekre specializálódott szakértővel áll folyamatos kapcsolatban annak érdekében, hogy az összetett, több szakterületet egyszerre érintő feladatokat is hatékonyan tudja megoldani.

A kiemelt szolgáltatások a következők:

  • számvitel
  • bérügyvitel – bérszámfejtés és TB ügyintézés
  • tanácsadás adó, számvitel és bérügyvitel területen
  • pénzügyi és általános adminisztráció
  • HR és recruitment szolgáltatások
  • kontrolling, reporting
  • gazdasági menedzsment

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Önkormányzat részére adott zöldfelületi fejlesztési támogatás

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Egy kft. önkormányzat részére juttat 5 millió forint zöldfelületi fejlesztési támogatást. Kérdésem, hogy a kft. »

Megválaszolva

0 komment

Tőkeleszállítás eredménytartalékból emelt jegyzett tőkéből

Számvitel

Tisztelt Szakértő! 2014-ben egy betéti társaság eredménytartalékból 5 millió forint összeggel emelte a jegyzett tőkéjét. »

Megválaszolva

0 komment

Előre utalás kezelése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Alapítványi fenntartású gimnázium tanulmányi utat szervez a diákok részére külföldre, melyhez előre le kell foglalni és kifizetni a szállást, tanfolyamot, programokat. »

Megválaszolva

0 komment

Energiafelár könyvelése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egyre több beérkező számlán tapasztaljuk, hogy feltüntetésre kerül energiafelár a megnövekedett energiaköltségek fedezetére. »

Megválaszolva

0 komment

Helyközi bérlet

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Szakértő! Szeptember 5-én kezdett a dolgozó. »

Megválaszolva

0 komment

Kölcsön

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy végelszámolás alatt álló kft. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlan-bérbeadás rezsi továbbszámlázása magánszemélynek

Általános

Tisztelt Szakértő! Cégünk ingatlanokat ad bérbe belföldi- és külföldi magánszemélyeknek. Több energiaszolgáltatóval vagyunk szerződve, üzleti árszabással kapjuk a számlákat. »

Megválaszolva

0 komment

Bérlő felé áthárított közüzemi rezsicsökkentés

Általános

A 99/2022 sz. közlönyben szerepelő 217/2022 kormányrendelet (rezsicsökkentés kapcsán) 5. §-a szerint: "5. »

Megválaszolva

0 komment

Nonprofit kft. saját üzletrésze

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! Véleményük szerint nonprofit kft. – az egyéb feltételek megléte esetén – vásárolhat-e vissza saját üzletrészt? Köszönöm előre is válaszukat. »

Megválaszolva

0 komment

Részesedés apport

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Üzletrész apportjának könyvelésével kapcsolatban kérjük szíves iránymutatásukat. „A” vállalkozás apportálni kívánja a tulajdonában lévő részesedéseket a leányvállalatába. »

Megválaszolva

0 komment

Bt. egyszerűsített végelszámolásból tovább folytatja a tevékenységet

Számvitel

Tisztelt Szakértő! A következő esettel kapcsolatosan szeretném kérni szíves véleményét. Egy alanyi áfamentes bt. egyszerűsített végelszámolással történő megszüntetéséről döntött 2022.05.31-én. »

Megválaszolva

0 komment

Végelszámolás esetén eredménytartalékból emelt jegyzett tőke sorsa

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy kft. magánszemély tagjai 2016-ban eredménytartalékból emelték meg a jegyzett tőkét. A tulajdonosok 2022-ben végelszámolással meg kívánják szünteti a kft.-t. A kft. »

Megválaszolva

1 komment

Székhely vízdíja 2.

Általános

Tisztelt Greff Magdolna! Köszönöm válaszát és szeretném pontosítani a helyzetet. A TRV Zrt.-vel jelenleg a magánszemély a szerződő fél, eddig a magánszemély nevére érkezett a számla. A TRV Zrt. »

Megválaszolva

1 komment

Székhely vízdíja

Általános

Tisztelt Szerkesztőség! Egy mikrovállalkozás székhelye az alapítástól kezdve, több éve az ügyvezető családi házában található. Az elmúlt héten a területileg illetékes víziközmű (TRV Zrt. »

Megválaszolva

0 komment

Gázártámogatás nagycsaládosnak

Általános

A nagycsaládosok földgáz-árkedvezménye jogosultság fennáll, két nagykorú tanuló és egy kiskorú tanuló gyerek van a családban, még a kiskorú után jár az "emelt" családi pótlék, de mindkét szülő kijár... »

Megválaszolva

0 komment

Átalakulás befejezésének dátuma

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk kft.-ből zrt.-vé alakult át. Az átalakulás napját meghatározták: 2022.06.30. A zrt. cégbejegyzése 2022.08.03-án történt meg. »

Megválaszolva

0 komment

Egszerűsített végelszámolás alatt kényszertörlés

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 2022.01.27-én módosította a társasági szerződést, miután új képviselője lett. A NAV 2022.02. »

Megválaszolva

0 komment

Éleslátást biztosító szemüvegjuttatás számlája

Számvitel

Tisztelt Adózóna! Az alábbiakban kérném a segítségüket. Cégünk éleslátást biztosító szemüveget juttat a monitor előtt 4 órát meghaladóan munkát végző személyeknek. »

Megválaszolva

0 komment

Katás bt. végelszámolása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! A kata szerint adózó bt. az egyszerűsített végelszámolás mellett döntött. 2017.03.01-től katás, előtte tao szerint adózott. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Évközben átalányadóról szja-ra váltás

Adózóna szerkesztőség

kérdések és válaszok

Ingatlanbérlet, rezsi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő