• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Bérlemény bérbeadása székhelyhasználókra vonatkozó bejelentési kötelezettség nélkül

Tisztelt Szakértő! Magánszemély (az ingatlan egyedüli tulajdonosa, foglalkozását tekintve könyvelő) bérbe adja az ingatlan egyik helyiségét jogi személynek, könyvelőirodának, ahol az székhelyként van bejelentve. A kft. bevallja és megfizeti a kifizetői szja-t. Az egyik megbízó a könyvelő kft.-vel szándékozik irodabérleti szerződést kötni, ami arra vonatkozik, hogy a magánszemélytől bérelt helyiséget közösen használják, tehát a bérlemény bérbe adása történne. A könyvelő kft. tevékenységei között szerepel a saját tulajdonú és bérelt ingatlan bérbeadása. A megbízó iratőrzési helye és bejelentett székhelye is itt lesz, a könyvelő kft. a megbízónak tartós könyvvezetést is vállal. Kérdésem, hogy a könyvelő kft. a bérleményt bérbe adhatja-e közös használatra, ha a szerződés erről úgy rendelkezik? A könyvelő kft.-nek ugye nem lesz székhelyszolgáltatókra vonatkozó bejelentési kötelezettsége, hiszen bérbe ad helyiséget irodahasználatra, és a megbízó az iratait is ott őrzi? Másik megoldásként lehetséges-e, hogy az ingatlan egyedüli tulajdonosa az új megbízó jogi személynek is szolgáltatja az irodabérletet? Az adószámmal nem rendelkező magánszemély bérbe adhat-e ingatlant (helyiséget) több jogi személynek is? Az előzőekben említett közös használatú helyiség bérbeadása megfelel-e a hatályos rendelkezéseknek? Válaszukat előre köszönöm.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close