Hozzászólások 0

Csekély értékű utalvány, év végi juttatás, mikuláscsomag

Tisztelt Szakértő! Cégünk év végi juttatásban szeretné részesíteni munkavállalóit. Gondolkodunk: csekély értékű utalványban (évente egyszer adható, 14 900 Ft), illetve a minimálbér 25%-át meg nem haladó ajándékban, utalványban (37 375 Ft). A célunk: ne legyen a munkavállalónál bérjövedelem. Hogyan tudnánk ezt megvalósítani egyéb meghatározott juttatásként? Kérdések: a csekély értékű utalvány lehet-e EDENRED ajándék utalvány (tehát több célra,több helyen felhasználható)? Vagy csak meghatározott célra felhasználható: például könyv- vagy órautalvány lehet-e? Ezt a juttatást is valamilyen rendezvény keretében kell-e átadni? A munkavállalót nyilatkoztatni kell-e, hogy máshonnan nem kapott csekély értékű juttatást? A minimálbér 25%-át meg nem haladó juttatás, ajándék, illetve utalvány: – ez is meghatározott célra felhasználható utalvány lehet? Vagy lehet több célra, több helyen felhasználható ajándékutalvány? – ezt valamilyen rendezvény keretében kell átadni? – az átvett ajándékról, utalványról kell-e készíteni átvételi listát, amelyet aláír a munkavállaló? Jól értelmezem: ebben az esetben már nem alkalmazható az Szja tv. 70. § (6) b) pontja? Vagy csak 1 jelenléti ív is elég? – évente ezt többször is lehetne adni? Illetve mikuláscsomag hogyan adható a munkavállalónak szintén egyéb meghatározott juttatásként? – rendezvény keretében kell átadni a munkavállalónak? – átvételi listát kell-e, lehet-e készíteni? – milyen értékhatár vonatkozik erre? Köszönöm előre is a válaszukat Kertész Mónika


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close