Hozzászólások 0

Csekély értékű utalvány, év végi juttatás, mikuláscsomag

Tisztelt Szakértő! Cégünk év végi juttatásban szeretné részesíteni munkavállalóit. Gondolkodunk: csekély értékű utalványban (évente egyszer adható, 14 900 Ft), illetve a minimálbér 25%-át meg nem haladó ajándékban, utalványban (37 375 Ft). A célunk: ne legyen a munkavállalónál bérjövedelem. Hogyan tudnánk ezt megvalósítani egyéb meghatározott juttatásként? Kérdések: a csekély értékű utalvány lehet-e EDENRED ajándék utalvány (tehát több célra,több helyen felhasználható)? Vagy csak meghatározott célra felhasználható: például könyv- vagy órautalvány lehet-e? Ezt a juttatást is valamilyen rendezvény keretében kell-e átadni? A munkavállalót nyilatkoztatni kell-e, hogy máshonnan nem kapott csekély értékű juttatást? A minimálbér 25%-át meg nem haladó juttatás, ajándék, illetve utalvány: – ez is meghatározott célra felhasználható utalvány lehet? Vagy lehet több célra, több helyen felhasználható ajándékutalvány? – ezt valamilyen rendezvény keretében kell átadni? – az átvett ajándékról, utalványról kell-e készíteni átvételi listát, amelyet aláír a munkavállaló? Jól értelmezem: ebben az esetben már nem alkalmazható az Szja tv. 70. § (6) b) pontja? Vagy csak 1 jelenléti ív is elég? – évente ezt többször is lehetne adni? Illetve mikuláscsomag hogyan adható a munkavállalónak szintén egyéb meghatározott juttatásként? – rendezvény keretében kell átadni a munkavállalónak? – átvételi listát kell-e, lehet-e készíteni? – milyen értékhatár vonatkozik erre? Köszönöm előre is a válaszukat Kertész Mónika


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close