További témák
  • Gunnebo Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Hozzászólások 0

Láncügylet kapcsolt vállalkozások esetében

A következő termékértékesítés történt cégünknél ebben a sorrendben: A olasz kapcsolt cég, B angol kapcsolt cég, C magyar kapcsolt cég (a mi cégünk), D cseh cég, E cseh cég (végső vevő) számlázott egymásnak. A fuvarozást D cseh cég végezte, illetve szervezte meg, vélhetően vevői minőségében. A terméket az értékesítések során csak egyszer fuvarozták, közvetlenül A eladótól E vevőhöz szállították el. A problémám az, hogy a B angol cég részünkre áfa nélküli, vélhetően adómentes közösségi értékesítést számlázott ki. A láncügylet szabályai szerint viszont az ő teljesítési helye Olaszország kellene hogy legyen, vagyis olasz áfával kellett volna a számláját olasz adószámról kiállítania. Kérnék megerősítést, hogy ez így van-e, vagy esetleg van-e kivétel a láncügylet szabályai alól a kapcsoltság miatt. Másik kérdésem, hogy befogadhatom-e a B partner számláját áfa nélkül? (Nem valószínű, hogy ki fogják javítani.) Ha igen, hová állítsam be az áfabevallásomban? Másik kérdésem, hogy ebben az esetben (azaz B adómentes számlázása mellett) én (C vállalkozás) milyen áfamértékű számlát állítsak ki D partner felé? Milyen áfahivatkozást tüntessek fel a számlán és milyen adószámról állítsam ki a számlát felé? Ha a kapcsolt B partnerrel sikerülne korrigáltatnom a számláját, akkor olasz adószámot váltsak ki és arról számlázzak D partner felé közösségi adómentesen? Láncügyletek NAV vizsgálata során milyen dokumentumokat szoktak bekérni, mi az, ami feltétlenül szükséges? Köszönettel: K. Anita


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X