• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Kereskedelmi partnerek munkavállalóinak adott juttatás

Egy nagykereskedő vállalat a kiskereskedelemmel foglalkozó üzleti partnerei munkavállalóinak szeretne juttatást adni. A nagykereskedő utólagosan, a kiskereskedő munkavállalóinak értékesítési teljesítménye alapján adná a juttatást. A juttatásokra a kiskereskedő munkavállalója a munkájának elvégzésére tekintettel válik jogosulttá, így a részére a nagykereskedő által adott juttatás nem tekinthető üzleti ajándéknak, csekély értékű ajándéknak vagy más, kedvező adózású juttatásnak. Kérdéseim: A kiskereskedő munkavállalója részére a nagykereskedő által adott juttatás a munkavállaló munkaviszonyból származó jövedelmének minősül-e? Ugyanakkor a nagykereskedő és a munkavállaló között nincs szerződéses viszony. Ez pedig azt eredményezi, hogy a nagykereskedő és munkavállaló között nem áll fenn biztosítási jogviszony? Ebből következően a nagykereskedőtől kapott juttatás után a munkavállalónak csak személyi jövedelemadót kell fizetnie? A nagykereskedő a juttatás után 17,5% szociális hozzájárulási adó és 1,5% szakképzési hozzájárulás fizetésére köteles? És végül, ha a nagykereskedő mint kifizető bérszámfejteni szeretné a kifizetést, milyen jogcímen tudja a bérszámfejtő rendszerben a megfelelő adókulcsokkal ezt megtenni?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X