• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Munkaidő nyilvántartása

Tisztelt Szakértő! Munkaidő-nyilvántartó programot vezetnénk be, de nem tudom, hogy a jogszabálynak megfelel-e a kínált szolgáltatás. Több cikküket elolvasva úgy gondolom, hogy amit nyújt a rendszer, az jó lehet. Előre elkészíthető a munkavállalók beosztása, majd ennek megfelelően vezethető a nyilvántartás is, amiből hónap végén munkaidőjegyzék nyomtatható, amit a dolgozó aláír. Mi általános munkarendben dolgozunk (H-P 8 óra), egy műszakban. Ritkán fordul elő túlóra, készenléti idő nincs. Eddig kifüggesztett jelenléti ívet vezettek a dolgozók (többé kevésbé naprakészen). Ezt a rendszert felválthatja egy program által generált táblázat? Ha a fent említett nyilvántartó rendszert vezetnénk be, akkor nem kell jelenléti ívet vezetni a dolgozóknak? A napra kész nyilvántartás követelménye hogyan valósul meg? Az egy hónapra előírt beosztást ki kell nyomtatni vagy általános munkarend esetén ez nem szükséges? A nyilvántartás akkor tér el a beosztás szerintitől, ha valaki váratlanul szabadságot kér vagy megbetegszik, esetleg túlóráznia kell. Ilyenkor a nyilvántartásba az aznapi előírást módosítani kell és ezzel a naprakészség megvalósult? Ha egy esetlegen ellenőrzés lenne, akkor a programban elég bemutatni a még le nem zárt táblázatokat? A gyakorlati megvalósítások mikéntje bizonytalan számomra. Válaszát előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close