• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Farsangi bál

Tisztelt Szakértő! Egyesületünk farsangi bált szervez. A tagok a bálra belépőt fizetnek, amely egy kalkulált érték, várhatóan fedezi a terembérletet, a fellépő művészek költségét, valamint az ételfogyasztást, s meghatározott mennyiségű ital fogyasztását. A tombolatárgyak egy részét az egyesület vásárolja meg, egy részét pedig felajánlásként kapjuk más vállalkozásoktól. (A főnyeremény értéke 75 ezer forint értékű utazás.) Kérdéseim: – Ha a belépők értéke fedezi a rendezvény költségeit, felmerülhet-e a reprezentáció kérdése az szja-törvény 70. § (2/a) bekezdése szerint? – Ha a belépők ára nem fedezi a teljes költséget (kismértékben veszteséges a rendezvény), akkor a különbözet után lehet-e számolni az ugyanezen paragrafusban foglaltakkal? – Hogyan kell adózni a felajánlásból átadott, illetve az általunk vásárolt tombolatárgyak után, ha a nagy részének az értéke még az 5 ezer forintot sem éri el. – Helyes-e az a véleményem, hogy ezt, az év során egyszer szervezett rendezvényt, nem vállalkozási tevékenységként kell figyelembe venni az éves mérlegbeszámoló összeállítása során? Ezt a rendezvényt kivéve csak cél szerinti tevékenységet végzünk. Válaszát előre is köszönöm.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close