• Névtelen kérdező
2

Közösségi fuvar?

Egy belga állami szerv (nincs közösségi adószáma) (legyen "A") egy irodaház komplett bútorozását rendeli meg egy magyar generálkivitelezőtől (legyen "B"). A bútorok nagy része egy osztrák bútorgyártótól származik ("C"), akinek van egy magyar leányvállalata ("D"). "B" magyar vállalkozás "D" magyar vállalkozástól rendeli meg az összes berendezési tárgyat, ebben vannak háztartási gépek, székek, bútorok stb. "D" magyar vállalkozás beszerzi a bútoron kívüli összes terméket, egy részét Magyarországról, más részét különböző uniós országokból, és beszállíttatja a saját (magyar) telephelyére. Majd az összes árut kiszállítják Ausztriába ("D" szállítja "C"-hez), mert az osztrák bútorgyár saját kamionja szállítja az összes árut a saját gyártású bútorokkal együtt Brüsszelbe ("C" szállítja "A"-hoz). A számlázás menete pedig "C" osztrák gyár számlázza a bútorokat "D" magyar leányvállalatnak, "D" magyar cég számlázza az összes árut "B" magyar cégnek, "B" magyar cég számláz egy belga állami cégnek ("A"), akinek nincs közösségi adószáma. A fuvart a "D" magyar leányvállalat megrendelésére a "C" osztrák vállalat végzi saját fuvareszközzel. A fuvart "C" nem számlázza ki külön "D"-nek, de "B" és "A" ragaszkodik hozzá, hogy az ő számlájukon külön legyen feltüntetve a fuvar. Milyen áfákkal kel számlázni? Állítólag csak egy lehet közösségen belüli, de melyik? És a többi?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close