• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Internetes munka és dropshipping munka adózása

Tisztelt Szakértő! A kérdésem két típusú internetes bevételnek az adózásairól szól. Az egyik a a grafikus munkáim által befolyt jövedelem. Logókat, könyvborítókat tervezek, és szeretnék csinálni egy weboldalt, ahol a szolgáltatásomat árulom. Ehhez nem kell kiváltanom a vállalkozói igazolványt, vagy igen? Mennyit, és hogyan kellene adóznom utána? Számlát kell adnom utánuk? És mi van abban az esetben, ha nagyobb internetes platformokon keresztül dolgozom (Fiver, oDesk) klienseknek a világ minden tájáról? Ezeket is ugyanúgy kell adóznom? Ezek egyszeri megbízásos munkák, de jövedelmem folyamatosan van belőlük, szóval gondolom ez üzletszerű tevékenységnek számít. A másik típusú bevétel a dropshipping kereskedelem lenne. Ez úgy működik, hogy felveszem külföldi gyárakkal a kapcsolatot, az ő termékeiket hirdetem, és adom el a vásárlóknak különböző oldalakon, például az Ebayen. Viszont az árut nem én postázom, hanem a gyár postázza a vásárlóknak, akiket én vonzok nekik a címükkel együtt. Az árrés viszont engem illet, és ebből van a jövedelmem. A gyártól én kapok számlát, ami szükséges a bevalláshoz, és én is tudnék kiállítani angol nyelvűt (bár a vevőhöz való eljutása nem tudom, hogyan oldható meg.) Ehhez már mindenképp szükséges lenne a vállalkozás gondolom, de milyen tevékenységi körben? (Internetes csomagküldő szolgálat?) Ezt a tevékenységet hogyan kell adózni? Miket kellene esetleg még tudnom a külföldre való eladásokkal kapcsolatban? Köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close