112 találat a(z) pénzmosás cimkére

Pénzmosás elleni törvény: a belső szabályzatot március 15-éig kell elküldeni Cikk

Az új pénzmosási irányelvek magyar jogba történő átültetése miatt tavaly decemberben hatályba lépett a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény. Ennek értelmében az érintett cégeknek a törvényben meghatározott kötelezettségek teljesítésére egy belső szabályzatot kell készíteniük, amelyet a pénzügyi felügyeletnek március 15-ig el kell juttatniuk.

A 3,6 millió forint feletti készpénzelfogadást engedélyhez kötik Cikk

Az új pénzmosási irányelvek magyar jogba történő átültetése miatt lépett hatályba 2007. december 15-től a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény, amely minden olyan kereskedőre kiterjed, aki árukereskedelmi tevékenysége során 3 millió 600 ezer forintot elérő vagy meghaladó összegű kifizetést fogad el. Ilyen készpénzes ügyletek lebonyolítását március 15-től törvényben előírt kötelezettségek kötik - figyelmeztet a PricewaterhouseCoopers (PwC) hírlevele.

December közepétől a VPOP-nak kell jelenteni a pénzmosást Cikk

December 15-től a Vám-és Pénzügyőrség (VPOP) fogadja és vizsgálja ki a pénzmosással kapcsolatos bejelentéseket.

Három CIB Bank alkalmazottat gyanúsítottként hallgattak ki Cikk

Vesztegetés gyanúja miatt hallgatta ki a vám- és pénzügyőrség a CIB Bank három alkalmazottját - közölte a pénzintézet szerdán.

17 milliárd forintot mosott tisztára egy nemzetközi bűnbanda Magyarországon Cikk

Tizenhétmilliárd forintot mosott tisztára valós és fiktív cégeken keresztül ügyvédi és banki alkalmazottak segítségével egy nemzetközi bűnbanda Magyarországon; 23 gyanúsítottat őrizetbe vettek, nyolc előzetes letartóztatásba került, négy ember ellen elfogatóparancsot adtak ki - közölte a vámőrség parancsnokhelyettese hétfőn.

Bővülnek a Vám- és Pénzügyőrség feladatai Cikk

A jövő évtől bővülnek a Vám- és Pénzügyőrség feladatai, a vámhatóság látja el a környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos adóhatósági feladatokat, s a szervezet nyomoz majd a pénzmosással kapcsolatos bűncselekményekben és a pénzmosással kapcsolatos bejelentési kötelezettség elmulasztása esetén - jelentette be Nagy János, a VPOP országos parancsnoka kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

E&Y: jövőre már a bankok is érdeklődhetnek a vagyon eredete iránt Cikk

Az Ernst and Young (E&Y) szerint a pénzmosás és terrorizmus elleni uniós direktíva év végéig történő kötelező bevezetésével több feladat hárul a jövőben a bankokra és kevesebb a hatóságokra.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás 2 jövedelmének adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Követelésapport

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Befektetői részjegy visszavásárlása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close