186 találat a(z) 2021-es változások cimkére

Magasabb összegű családi pótlék – új szabályok Cikk

2021. július 1-jétől új szabályok rendelkeznek a tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos személy kapcsán megállapítandó magasabb összegű családi pótlékról. Az alábbi cikkben ezeket az új rendelkezéseket ismertetjük.

Őstermelői értékesítés 2021: ezek az új szabályok Cikk

Egyre több őstermelővel lehet találkozni a nyár folyamán a piacokon, így érdemes áttekinteni az értékesítésre vonatkozó előírásokat is.

EKÁER rendszer 2021 júliusi változása Kérdés

3 millió forint arányosítása Kérdés

Módosultak egyes, a látvány-csapatsportok támogatásával összefüggő kormányrendeletek Cikk

A látvány-csapatsportok támogatásával összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 397/2021. kormányrendelet 2021. július 6-án, a 128. számú Magyar Közlönyben jelent meg.

Módosultak a közvetlen költségvetési beruházási támogatások szabályai Cikk

A 2014–2020. évekre vonatkozó uniós költségvetési időszakban a kormány egyedi döntése alapján beruházáshoz nyújtható állami támogatást a beruházásösztönzési célelőirányzat felhasználásáról szóló 210/2014. kormányrendelet (R.) szabályozza. Az R. előírásait a 390/2021. kormányrendelet (Módr.) módosította. Cikkünk a megváltozott rendelkezéseket mutatja be.

Őstermelő nyilvántartásai Cikk

Milyen alapnyilvántartásokat kell vezetnie a 2021-től érvényes előírásoknak megfelelően a hatályos áfaszabályok szerint adózó, szja tekintetében átalányadózónak minősülő őstermelőnek? – kérdezte az Adózóna olvasója. Szarvas Imréné könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő válaszolt.

Katás bt. beltag ügyvezető Kérdés

Megszűnik a névtelen adományozás Cikk

Egy szerdán megjelent és csütörtöktől hatályos kormányrendelet értelmében megszűnik a névtelen adományozás lehetősége Magyarországon a civil szervezetek részére – írja a 444.hu.

E-kereskedelem 2021. július 1-jétől – MOSS, OSS, IOSS, SA Cikk

2021. július 1-jén hatályba lépnek az e-kereskedelemmel kapcsolatos új áfaszabályok. Ez jelenti többek között a MOSS rendszer kiterjesztését, a One Stop Shop (OSS) uniós és nem uniós, illetve import (IOSS) sémájának alkalmazását, illetve a Special Arrangement (SA) lehetőségét az import áfa megfizetésére.

Különbözeti áfás cég adózása az új EU áfarendszerben Kérdés

SZÉP-kártya: év végéig marad a kedvező adózás Cikk

A Széchenyi Pihenő Kártyára (SZÉP-kártya) adott munkáltatói támogatás után a munkáltatónak év végéig csak 15 százalék személyi jövedelemadót (szja) kell fizetni, mivel szociális hozzájárulási adó (szocho) sem merül fel. A munkabérhez viszonyítva ez azonos nettó értékre számítva 35 százalékos megtakarítást jelent a munkáltató részére – közölte a Moore Hungary tanácsadó és könyvvizsgáló cég.

EU-n kívülről rendelt kisértékű áruk: visszaeshet a vásárlási kedv Cikk

Visszafoghatja eleinte a vásárlási kedvet, hogy július elsejétől áfát kell fizetni azon 22 euró alatti küldemények után is, amelyek az Európai Unión kívülről érkeznek – állapítja meg a Magyar Posta megbízásából készített reprezentatív kutatás, amelynek eredményeiről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

2022-től havi 50 ezer forint lesz az árvaellátás legkisebb összege Cikk

A 2021. évi 92. számú Magyar Közlönyben, május 19-én hirdették ki a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény végrehajtásáról szóló kormányrendeletet módosító jogszabályt.

Megjelent a HVG Munkajog 2021 különszám Cikk

A HVG szakértői tizenöt fejezetben összegzik a munkajog szabályait, az általános rendelkezésektől kezdve a munkaviszony létesítésén, díjazásán át annak megszüntetéséig. Külön fejezet szól az atipikus munkaviszonyokról, a munkaügyi vitákról és a munkavédelmi kötelezettségekről. A veszélyhelyzetre vonatkozó kommentárokat – a könnyebb követhetőség érdekében – színalányomással emeltük ki.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tartósan beteg munkavállaló végkielégítése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Német állampolgár

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Öregségi nyugdíj

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink