186 találat a(z) 2021-es változások cimkére

Katás vállalkozó megbízási jogviszonyban Kérdés

Hipa-csökkentés: megjelentek a részletszabályok Cikk

2020. december 22-én megjelentek a helyiiparűzésiadó-könnyítéssel (gyakran iparűzésiadó-felezésként említett intézkedéssel) kapcsolatos részletszabályok a Magyar Közlönyben. A kezdeti bejelentésekhez és hírekhez képest így pontosan meghatározásra került, hogy mely vállalkozók és milyen feltételek teljesülése mellett érintettek a hipa-csökkentésben. Az alábbiakban a főbb tudnivalókat foglaltuk össze.

Ötmillió forintig visszatérítik a kifizetett építkezési és telekszámlák áfatartalmát januártól Cikk

A január elsejétől kifizetett építkezési és telekszámlák áfatartalmát ötmillió forintig visszatéríti az állam – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a közösségi oldalán.

Jövőre több vonalon használható a Dél-Buda zónabérlet Cikk

Január 1-jétől már a Budapest-Győr vonal Budapest-Kelenföld és Törökbálint közötti szakaszán közlekedő vonatokon is lehet utazni a Dél-Buda zónabérlettel, így a MÁV és a Volánbusz egy újabb lépést tesz az összehangolt menetrendi kínálat és az egységes értékesítési felület kialakítása felé – tájékoztatta az MTI-t a MÁV Zrt. kedden.

Megjelent a családi gazdaságokról szóló törvény végrehajtási rendelete Cikk

A Magyar Közlöny 2020. évi 292. számában kihirdették a családi gazdaságokról szóló törvény végrehajtási rendeletét.

2021-es állományi létszám fogalma Kérdés

Tesztautó értékesítése Kérdés

Illetékmentes a csokkal vásárolt lakás Cikk

2021. január 1-jétől illetékmentes az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó, vagy a használt lakás vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) vásárolt lakás tulajdonjogának, tulajdoni hányadának megszerzése – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Kihirdették az új bortörvényt Cikk

A szőlészetről és borászatról szóló új törvény legfőbb célja, hogy az adminisztrációs kötelezettségek átgondolásával és az elektronikus ügyintézés lehetővé tételével egyszerűsödjön a szőlő-bor ágazat adminisztrációja. A törvény 2021. augusztus elsejével lép hatályba – írja közleményében az Agrárminisztérium.

Módosul az áthárított áfa nélkül beszerzett személygépkocsi áfamentes értékesítésére vonatkozó szabály Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a 2020/11. Adózási kérdést "Módosul az áthárított áfa nélkül beszerzett személygépkocsi áfamentes értékesítésére vonatkozó szabály" címmel.

Három Magyar Közlöny is megjelent kedd éjszaka Cikk

December 23-án virradóra megjelent a 285., 286. és 287. számú Magyar Közlöny.

Kapcsolt vagy sem? Kérdés

Harminchat jogszabály jelent meg szombat reggelre Cikk

A Magyar Közlöny 2020. évi 282. számában, december 18-án 36 jogszabályt hirdettek ki.

Szakképzési hozzájárulás: így változnak a szabályok 2021-ben Cikk

2021. január 1-jétől változik a szakképzési hozzájárulási kötelezettség. Ennek következtében például a gazdálkodó szervezeteknek valamennyi egyes meghatározott juttatás után is szakhót kell fizetniük. Így az üzleti utazáson felmerült étkezés és más szolgáltatás, a telefonszolgáltatás, az ÖPT szerinti célzott szolgáltatás, a munkáltató által a szakmai gyakorlaton lévő diákok részére nyújtott adóköteles juttatások után, az üzleti partnerek részére nyújtott reprezentáció, üzleti ajándék, a csekély értékű ajándékok, szórakoztató rendezvények költsége, egyes marketing akciók bekerülési költsége után is szakho-t kell fizetni.

Az Országgyűlés december 15-ei döntései Cikk

Elfogadták az alaptörvény kilencedik módosítását, változnak az országoslista-állítás szabályai. A közszolgálatot átfogó kormányzati információs rendszer, új törvény a NAV személyi állományának jogállásáról, változó koncessziós törvény és halgazdálkodási törvény, ingyenes vagyonátadások, törvénycsomag a közigazgatási szabályszegési szankciókról szóló törvény hatálybalépésével összefüggésben, módosuló felsőoktatás szabályozás – ezek a Ház mai döntései.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tartósan beteg munkavállaló végkielégítése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Német állampolgár

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Öregségi nyugdíj

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink