hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Csupán néhányezren élnek az árfolyamrögzítéssel

  • MTI

Mérsékelt az érdeklődés a devizahitelek törlesztőrészleteinek fix árfolyamon történő átváltása iránt; a húsz hétig nyitva álló lehetőség első felében az érintettek alig több mint 3 ezreléke kérelmezte ezt a lehetőséget - írta a Világgazdaság hétfőn a nagyobb bankok adatai alapján.

A devizaalapú jelzáloghitellel tartozó magánszemélyek augusztus 12-től az év végéig 99 munkanapon igényelhetik hiteleik törlesztő részletének fix árfolyamon történő átváltását, ennek az időszaknak a múlt hét csütörtökéig terjedő első felében kilenc jelentős banknál kevesebb mint 3100-an kérték az árfolyamrögzítést, ami a csaknem 950 ezer érintett kevesebb mint 3,3 ezreléke.

Mivel a kilenc bank lefedi a magyar bankrendszer csaknem egészét, és erősen lanyhuló érdeklődésről számoltak be, ezért az árfolyamrögzítést kérők száma várhatóan 9.000 fő alatt marad, és az érintettek egy százalékát sem teszi majd ki - írta a lap.

A Világgazdaságnak több banknál azt mondták, hogy bár korábban sem volt hatalmas az érdeklődés az árfolyamgát iránt, a végtörlesztés bevezetése óta érzékelhetően tovább csökkent, míg más bankoknál úgy vélik, e két lehetőség más-más ügyfélkörnek kínál megoldást, ezért nem ilyen egyértelmű az összefüggés.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

SZÉP-kártyás fizetés esetén számla kiállítása cég nevére

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Harmadik országbeli szolgáltatás

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Áfakörből mikor térhetek vissza alanyi adómentességbe

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink