hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Brutális adópréssel riogat az ellenzék

  • MTI

Brutális adóprésnek tartja az MSZP a jövő évre vonatkozó adótörvény-javaslatban foglaltakat. Tukacs István országgyűlési képviselő szerint a munkavállalók és a vásárlók terheit növeli jelentősen a kabinet.

A politikus az elszegényedés költségvetésének nevezte a jövő évit, amely - állítása szerint - 750 milliárd forintos megszorítás mellett 500-530 milliárd forintos adóteher-növekedést is hoz, elsősorban a személyi jövedelemadó, a fogyasztási adók, valamint a gépkocsival rendelkezők terheinek növelésével.

A képviselő kifogásolta, hogy a pénteken beterjesztett adótörvény-javaslatokból nem olvasható ki kompenzáció az alacsony keresetűek számára, akiknek hátrányt jelent az adójóváírás kivezetése. Mint mondta, az áfa 27 százalékra emelése, amely Európában a legmagasabb lesz, szintén a szegényeket sújtja, hiszen ők minden jövedelmüket fogyasztásra fordítják.

Hozzátette: a munkahelyteremtést sem a költségvetés, sem a tervezett adórendszer nem szolgálja, de a kormány mindezt "megfejeli" a munkaadók által fizetendő egészségügyi járulék emelésével.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Családi gazdaság kilépő tagja

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Munkabért terhelő párhuzamosan több letiltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink