hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Rendvédelmi dolgozók: mentori programot javasol az MSZP

  • MTI

Az MSZP azt javasolja a kormánynak, a nyugdíjas rendvédelmi dolgozók "megsarcolása" és közmunkaprogramokban dolgoztatása helyett indítson rendvédelmi mentori programot.

Harangozó Tamás országgyűlési képviselő szerint ezzel több ezer, szolgálati nyugdíjban lévő egykori rendvédelmi dolgozó kaphatna képzettségének, szakmai tapasztalatának megfelelő munkát és díjazást, aminek fejében készek lennének ismét dolgozni. Szerdai sajtótájékoztatóján ehhez azt is hozzátette, nem vitatják, hogy a rendvédelemből sokan menekültek korhatár előtti nyugdíjba, a kormány azonban megalázó feltételeket teremt nekik a visszatérésre. Akik pedig nem hajlandók erre - folytatta - januártól 16 százalékos adót kell, hogy fizessenek a szolgálati nyugdíjuk után.
   
Az MSZP-s politikus emlékeztetett, hogy júniusban azt kezdeményezte, legyen állami feladat az állami intézmények és állami tulajdonú gazdasági társaságok vagyonának őrzés-védelme, így ugyanis legalább hatezer korábbi rendvédelmi dolgozó kaphatna munkát, felvetésére azonban nem kapott érdemi választ a kormánytól. Véleménye szerint ha a kabinet mostani javaslatát sem támogatja, azzal világossá teszi, hogy csak a rendvédelmi dolgozók "megsarcolásának" szándéka és a politikai bosszú vezeti, nem az, hogy értelmes munkát adjon a szolgálati nyugdíjasoknak.
   
Kitért arra is, hogy a mentorprogram a fiatal rendvédelmi állomány betanítását célozná, és ahhoz a források is adottak, mivel - mint az egy Pintér Sándor belügyminiszterhez címzett írásbeli kérdésére adott válaszból kiderül - a Belügyminisztérium alá rendelt szerveknél 1300 üres státusz van, a programot pedig jövőre tovább bővíthetnék.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Családi gazdaság kilépő tagja

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Munkabért terhelő párhuzamosan több letiltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink