hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Szakszervezetek: elfogadhatatlan az új Mt. tervezete

  • MTI

A hat országos szakszervezeti szövetség elfogadhatatlannak tartja az új Munka törvénykönyvének (MT) tervezetét - közölték az érdekvédelmi szervezettek az MTI-vel csütörtökön.

A szakszervezetek közös nyilatkozatot adtak ki erről, miután az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Liga Szakszervezetek, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, valamint a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma  csütörtökön Budapesten egyeztetett az új Munka törvénykönyve tervezetéről.
   
A nyilatkozat szerint egységese álláspontjuk az, hogy a tervezetben foglaltak elfogadhatatlanok, mert teljes mértékben kiszolgáltatottá teszik a munkavállalókat.
   
Ezért nyomatékosan felszólítják a kormányt, hogy azonnal kezdődjenek háromoldalú tárgyalások a témában - tartalmazza az állásfoglalás.
   
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) múlt pénteken hozta nyílvánosságra az új Munka törvénykönyvének tervezetét, amelyet azonnal komoly bírálatok értek a szakszervezetek és az ellenzéki pártok részéről.
   
Szerdán Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője úgy nyilatkozott: a nyilvánosságra hozott dokumentum csak a munka törvénykönyvének egy "konzultációs munkaanyaga", amelyhez a kormány jelenleg és továbbra is várja az észrevételeket és javaslatokat.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Társasági adó önellenőrzése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Gyógyszerforgalmiadó-kedvezmény

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink