hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Magyar Nemzet: offshore vagyonok térnének haza

  • MTI

Bankoknál, adószakembereknél érdeklődnek azok az üzletemberek, akik kihasználnák a tavaly elfogadott offshore-amnesztiáról szóló szabályt, s kedvezményes közteher mellett hazahoznák korábban offshore cégekben tartott vagyonukat - írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

A lapnak a KPMG adótanácsadónál elmondták: az érdeklődés okai között szerepel a társasági adó tavalyi és a személyi jövedelemadó idei csökkenése is, hiszen e vagyonokat korábban éppen a magas közterhek miatt vitték ki az országból.
   
A pénzügyi felügyelet februárban nevezte meg azt a tíz bankot, amely részt vehet az offshore-vagyonok hazahozatalában. E pénzintézetek feladata egyebek mellett, hogy levonják a kedvezményes 10 százalékos adót a hazahozott pénzből, azt átutalják az adóhivatalnak, és kiadják azt az igazolást, amely alapján a vagyon tulajdonosa amnesztiát élvez, vagyis az érintett összeg eredetét utóbb már nem vizsgálhatják a hatóságok.
   
A bankok egy része még nem indította el a szolgáltatást, mert bizonyos gyakorlati kérdéseket tisztáznának, melyekről a bankszövetség egyeztet kormányzattal. A bankszövetség szakértője szerint ezekről hamarosan megszületnek az írásos állásfoglalások, s a bankok fogadhatják az offshore pénzeket hazahozni szándékozó ügyfeleket.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozások meghatározása

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink